Subscribe Us

header ads

Mehmet Ali Çelebi Alevi mi?

Bildiğiniz gibi İzmir bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi bugün AKP’ye katıldı. Aslında bir buçuk ay önce katılacaktı ama gelen aşırı tepkiler nedeniyle ertelendi. Kılıçdaroğlu’nun gereksiz türban çıkışı ve sansür yasasının gündemde olduğu bir zamanda arada kaynarız diye düşündü herhalde.

Partiler arası geçişler, istifalar çok normal bir şey, sanki ilk defa oluyormuş gibi Mehmet Ali Çelebi’ye bu kadar tepki gösterilmesinin nedeni ne?

Mehmet Ali Çelebi harp okulunu henüz yeni bitirmiş bir teğmenken, Erdoğan’ın da savcısı olduğu Ergenekon-Balyoz gibi orduya kurulan kumpaslarla hapse atıldı ve yıllarca hapiste kaldı. Üniformasını, geleceğini, yıllarını çaldılar. Bizim milletimiz mağdur insanları sever. Çelebi de mağdur olduğu için toplumda karşılık gördü ve kahramanlaştırıldı. İnsan denen şey karpuz değil ki kesip içine bakasın. Çelebi’nin, kendisini yıllarca hapiste çürütenlerle aynı safa geçebileceğini düşünemedi kimse. Kendisine hakaret eden Soylu’yla veya devletin kozmik odasına girilirken “Türkiye bağırsaklarını temizliyor” diyen Arınç’la veya Ergenekon davası için “Ben bu davanın savcıyım” diyen adamla aynı saflarda oturacak. Kendi midesi ve omurgasıyla ilgili bir şey olduğu için bizi bağlamaz. Bizi bağlayan kısmı kandırılmış olmamız. Kendisi hapisteyken Silivri önlerinde bekleyenler, sessiz çığlık eylemleri yapanlar, milletvekili seçilsin diye oy verenler gidip de Akp’ye katılsın diye oy vermediler. Özgür Özel’in Hulusi Akar için dediği “Sen silah arkadaşlarının ahını almış adamsın. Onlar sana haklarını helal etmeyerek öldüler” dediği durumun aynısı şu an kendisi için de geçerli. 

Vaktiyle maalesef biz de bu desteklerde bulunduk, hakkını savunduk ve arkasından çok güzel şeyler yazdık. 10 yıl önce yazılan yazıya buradan ulaşabilirsiniz. 2010 yılında ise bu yazıyı yazmışız. Evet hepimizi hayal kırıklığına uğrattı. Bir kez daha görmüş olduk siyasetçilere güvenilmeyeceğini. Bunlar işinde gücünde, ekmeğinin peşinde adamlar. Koltuk neredeyse oradalar.

Bunları geçelim çünkü zaten herkesin malumu olan şeyler. Bu yazıda düzeltmek istediğimiz şey özellikle sosyal medyada ve haber sitelerinde “Mehmet Ali Çelebi’nin katılmasıyla Akp’nin bir Alevi milletvekili oldu” haberi. En baştan belirtelim Mehmet Ali Çelebi Alevi değil. Bunu daha önce kendisi de açıkladı zaten. Geçmişte Akp’nin vitrine koymak için çıkardığı Alevi vekiller elbette oldu ama Mehmet Ali Çelebi Alevi değil. Bizim toplum araştırma kültüründen biraz yoksun olduğu için hemen “Düşkün Çelebi” demeye başladılar. Birini düşkün ilan edebilmek için o kişinin Alevi olması ve düşkün sayılmak için gerekli suçları işlemiş olması lazım. Kafanıza göre herkesi düşkün ilan edemezsiniz. Hırsızlık, zina, cinayet gibi toplum tarafından utançla karşılanan suçlardan birini işlemiş olmak lazım düşkün ilan edilmek için. Partisini değiştirdi veya kendisini hapse atanlarla aynı safa geçti diye birisi düşkün ilan edilemez. Kaldı ki edilebilmesi için de Alevi olması lazım. Sünni mezheplerinde böyle bir uygulama olmadığı için de Mehmet Ali Çelebi için de başka tanımlar kullanırsınız. Onları da buraya yazamıyoruz maalesef. Vicdanlarda gerekli cezası verilmiştir ve tarih bunu illaki yazacaktır. Son olarak kendisine yapılan alçaklığı onuruna yediremeyip intihar eden Yarbay Ali Tatar’ı saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun. Bugün yaşasa ve bu durumu görse bir kez daha kahrolurdu, tıpkı Ali Türkşen gibi.

Anahtar kelimeler: Mehmet Ali çelebi Alevi mi?

Mehmet Ali çelebi Alevi, Alevi Mehmet Ali Çelebi, Mehmet Ali Çelebi Akp, Akp’li Mehmet Ali Çelebi


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar