Subscribe Us

header ads

Sedat Peker Alevi mi?

 

Son iki haftadır malum gündemimiz Sedat Peker olmuş durumda. Ekonomik kriz, bir türlü gelmeyen aşılar, pandemi yüzünden aylardır dükkânı kapalı olan esnaf, işsiz kalan vatandaşlar, intihar edenler kısa bir süreliğine unutulup, onun yerine Süleyman Soylu ve Sedat Peker kavgası gündemi işgal ediyor. Bu konu da en az diğerleri kadar önemli. Hatta köküne indiğiniz zaman diğer her şeyin başlangıcı da bu. Devletin bütün kaynaklarının küçük bir azınlığa bölüştürüldüğü bir düzende yaşıyoruz. Mafya ve mafyayla ilişkiler de bunun tam göbeğinde duruyor.

Konumuz bunlar değil şimdilik. Konumuz, Sedat Peker’in özellikle son videolarında sürekli Alevi terminolojiden örnekler vermesi yüzünden insanlar da “Sedat Peker Alevi mi?” diye bir soru sormaya başladılar. Öyle ki kendi halinde yaşayıp giden bu sitenin iletişim için kullandığı mail adresine kadar geldi bu sorular. Uzatmadan hemen cevaplayalım, hayır Sedat Peker Alevi değil.

Konuya geçmeden önce bir başka konuya da kısaca değinmek istiyorum. Ülkede okuma yazma oranı yüzde yüze yaklaşmış durumda ve nüfusun çoğu en az lise mezunu. 12 yıl okul okuyup hâlâ soru eklerini ayırmayı bilmeyen milyonlarca insan var. Onca yıl öğrenci okutup, bir soru ekini ayırmayı bile öğretemeyen öğretmenin aldığı maaş helal midir? İşin kolayına kaçıp, suçu öğrenciye ya da eğitim sistemine mi atalım? 12 sene boyunca soru ekini ayırmayı bile öğretemiyorlar. Suç öğrencideyse eğer, dersi geçirmeyin veya diploma vermeyin. Biz yine de doğrusunu yazalım.

Sedat Peker Alevimi

Sedat Peker Alevi mi?

 

Tekrar cevaplayalım, hayır değil. Sedat Peker gibi birisinin Alevi olması da mümkün değil. Bir kere buna devlet müsaade etmez. Yazılı bir kanun olmasa da Türkiye Cumhuriyeti seküler/Sünni/Hanefi bir devlettir. Zaman içerisinde bir şekilde bu tanımın dışına çıkmaya başladığı zaman ilah bir el tarafından tekrar aynı raya oturtulur. Kimi zaman iktidara gelenler Siyasal İslamcı, Cumhuriyet düşmanı olsalar bu çerçeve içerisinde kalmaya gayret etmişlerdir.

Aleviler tarih boyunca mazlum olmuşlardır. Peker de şu anda kendisini mazlum olarak tarif ediyor ve ülkedeki mevcut sistemin en büyük muhalifi olan Alevileri de bir şekilde sempatisini kazanmak için bu şekilde cümle aralarına Aleviliğe dair şeyleri sıkıştırıyor olabilir. Alevilere karşı  kötü bir sözünü duymadığımız için bilemeyiz, sempati besliyor da olabilir. Sürekli Hz. Ali’den bahsetmesini bir yana bırakalım, geçtiğimiz bir bölümde Abdülkadir Selvi için “Düşkün Abdülkadir” dedi ve bunu biraz açıkladı. Çoğu insan düşkünün ne demek olduğunu bilmez. Belli ki Peker’in bu konular hakkında bilgisi, araştırması var. Fakat olaya Aleviliğin düşkünlük kurumu açısından bakarsak, Sedat Peker de bugüne kadar işlediği her suç için yüzlerce kez düşkün ilan edilirdi eğer Alevi olsaydı. Konumuz bu da değil. Aşağıya eklediğimiz konuşmasında Alevilikle ilgili söylediği şeyler doğrudur elbette. Sedat Peker'in de AKP'li olduğu, Akp adına oy toplayıp mitingler yaptığı, organize suçları, derin yapılarla ilişkileri falan uzun konular. Oralara girip hiç canımızı sıkmayalım şimdi.



Yorum Gönder

0 Yorumlar