Subscribe Us

header ads

Cem Evlerinin Kültür Bakanlığına Bağlanması

 

Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde katıldığı cemevi temel atma törenlerinde cemevlerinin resmi olarak tanınması için çalışma başlattıklarını söyledi. Daha doğrusu 4 yıldır çalıştıkları bu konunun artık sonuna ulaşıldığını söyledi. Bu çalışmaya göre talep eden cemevlerinin bazı giderleri devlet tarafından karşılanacak.

"Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, cemevlerinin tamamınn yönetimini yürütecektir. Tüm çalışmalar bu kurumsal yapı altında, kamu güvencesi desteği ve denetimiyle yürütülecektir. Böylece cemevlerinin aydınlatma, içme ve kullanmak suyu, bakım giderlerinin karşılanması ve imar planlarındaki yeriyle ilgili tüm sorunlar çözülmüş olacaktır. Alevi- Bektaşi inanç önderlerinden talep edenlere de bu kurumsal yapı bünyesinde kadro verilecektir." şeklinde Erdoğan’ın açıklaması.

Bu açıklamayı bazı Alevi kurumları sevinçle karşılarken bazıları ise tepki gösterdi. Daha önce de yaptıkları Alevi açılımından bir sonuç çıkmamış “Aleviler daha kendileri ne istediğini bilmiyor. Kendi aralarında anlaşamıyorlar ve ortak bir metin çıkaramıyorlar.” minvalinde bir sonuç çıkmıştı. Erdoğan ve AKP konusundaki düşüncelerimiz herkesin malumudur bunu geçelim. Alevilerin kendi aralarında ortak bir açıklama da yok. Alevi dernek ve vakıfları da parça parça. Milli çizgide olanları var, Kürtçü ve Avrupa ülkeleri tarafından fonlananları var, sol terör örgütlerinin arka bahçe olarak kullandığı kurumlar var.

Özellikle Almanya ve Avusturya’da yuvalanan bazı sözde Alevi derneklerinin amacı Alevilikten tamamen farklı. Yayınladıkları metinler Kandil ya da HDP genel merkezinden çıkmış gibi. İslam’dan bağımsız Ali’siz bir Alevilik yaratma peşindeler. Buna ek olarak da Kürt Alevisi diye bir tanım uydurdular ve bunu pompalıyorlar sürekli. Kürt Alevisi diye bir şeyin olamayacağını bu sitedeki yüzlerce yazı, makale, kitap ve belgeyle yaklaşık 18 yıldır anlattığımız için bu konuya tekrar değinmeyeceğiz.

Kürtçü, bölücü ve sol örgütlerin arka bahçe olarak kullandığı Alevi dernekleri de Erdoğan’ın son açıklamasına tepki gösterdi. Bunlar varlıklarını mağduriyetler üzerinden sürdürdükleri için Alevilerin sorunları çözüldüğü zaman bu gibi yapılara da ihtiyaç olmayacağı için yok olacaklarını bildikleri için Alevi meselesinin sürekli çözümsüz kalmasını ve kendilerinin de bunun propagandasını yaparak varlıklarını devam ettirmek istiyorlar.

Örneğin Alevilik Diyanet bünyesinealınsın önerisi yapılıyor. Siz bizi Diyanet’e bağlayıp asimile etmeye çalışıyorsunuz diyorlar. Şimdi Kültür Bakanlığı bünyesinde açılacak olan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı için de “Biz müze miyiz, tarihi eser mi? Ne işimiz var Kültür Bakanlığında?” diyerek tepki gösteriyorlar. Alevilik bir inanç olduğu kadar binlerce yıldır yaşayan ve bugünlere aktarılan bir Türk kültürüdür aynı zamanda. Bu Alevi derneklerinin hepsinin isminde de kültür evi ibaresi var.

O zaman ne istiyorsun kardeşim? Devlet bizi tanısın. Tamam tanımak için adım atılıyor işte. Bunun seçim yatırımı, göz boyama, sorun erteleme gibi nedenleri olabilir. İnandırıcı değil ama gerçekten çözmek için atılmış bir adım da olabilir ama bu arkadaşların amacı çözüm değil. Yukarıda da yazıldığı üzere sorunun devam etmesi üzerinden nemalanan insanlar bunlar.

Yıllardır bu kurumların içinde bulunan birisi olarak, aslında ateist olmasına rağmen Alevileri kendi ideolojileri doğrultusunda kullanmak için Alevi taklidi yapan mücadele ediyoruz Ateist olabilirler, on derece normal ve olağan bir şey. Kimsenin buna itirazı yok. Ateist olduğu halde camiye giden, cami cemaatini siyasi görüşüne çekmeye çalışan insanlar var mı? Cami neyse cemevi de odur. Bu insanlar cemlerinde saatlerce “Allah Allah” diyorlar. Sen onların inandığı bütün değerleri reddediyorsun ama takiyye yaparak bu insanların inançlarını sömürüyorsun.Alevilikle zerre ilgisi olmayan terör örgütü yöneticilerinin ve teröristlerin cenazesini cem evlerinden kaldırarak cem evlerinin terör örgütleriyle aynı cümle içinde anılmasını sağlıyorlar. Bilerek isteyerek yapıyorlar bunları.

Alevilik devlet nezdinde tanındığı zaman Alevileri sömüremeyecekler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar