Subscribe Us

header ads

Koltuk sevdalılarının bu partide işi yoktur

Seçimlerin ardından CHP'de suskunluk bozuldu. Önce Muharrem İnce, sonra da Kemal Kılıçdaroğlu konuştu.
Muharrem İnce seçim sonuçlarını kabul etti ve Tayyip Erdoğan'ı da tebrik etti. Kılıçdaroğlu ise daha sert bir imaj çizdi ve "Demokrasiye inanmayan birisi tebrik edilemez. Tek adam rejimini savunan tebrik edilemez. Bir diktatörün nesini tebrik edeceğim” dedi. Muharrem İnce ile ilgili soruya ise
“Muharrem Bey CHP’den fazla oy almasını öteden beri savunduk. Neden Muharrem bey rozeti çıkarıp bayrak rozeti taktı. Biz Muharrem Bey’in bütün çalışmalarına katkı verdik ve performansını yerinde ve doğru bulduk. Genç, dinamik.  Oy alamasa büyük sorun çıkacaktı. Daha fazla oy alması lazımdı. Beklentinin altında kaldı. Kendi ifadesi. 9 ay sonra duvarın kalan kısmını yıkacağız. Bir tarafa yazın daha farklı sonuç alacağız. Üç konuda talimat verdim. Çalışacaklar… Koltuk sevdalılarının bu partide işi yoktur.” şeklinde cevap verdi.
Kılıçdaroğlu "koltuk sevdalısı" derken kendisinden mi yoksa İnce'den mi bahsetti bilmiyoruz. Fakat girdiği tüm seçimleri kaybeden, doğru dürüst bir başarı örneği sergileyemeyen, oylarının bir iki puan artmasını veya fazladan bir belediye almayı başarı sayan bir zihniyetin koltuk sevdası olmadığını söylemek yalan olur.
Türk siyasi hayatına artık oturması gereken alışkanlıklardan biri de , yenilgiyi kabul edip bayrağı taşıyabilecek başka kişilerin önünü açmak ve destek olmaktır. Bu kültür bizde hiçbir zaman olmadı. Parti başkanlığı, milletvekilliği gibi koltuklara oturanları jiletle bile kazıyamıyorsunuz. Bu mikrobu belli ki Kılıçdaroğlu da kapmış. Veya koltuğu zaten İnce'ye bırakacak ama bunu hemen şimdi değil de bir süre sonra devredecek.  Enteresan olan bir başka şey ise Akplilerin bu çağrıda bulunması. Muharrem İnce madem CHP için daha iyi bir seçenek, Akpliler neden kendileri için kolay lokma olan Kılıçdaroğlu'nun bir an önce CHP'nin başından ayrılmasını istiyorlar?

Bir başka konumuz ise 20 yıldır MHP'nin başında olan ve karşısına aday olarak çıkan herkesi partiden ihraç eden Devlet Bahçeli. Kendi içinden çıkardığı parti bile 6 ay gibi bir sürede kendisi kadar oy aldığı halde seçim sonuçlarını başarı sayıp koltuğunda oturmaya devam ediyor hala. Bu da başka bir yazının konusu olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar