Subscribe Us

header ads

Sınır İhlali mi?

 Suriyeli askerlerin teröristlere attığı kurşunlardan bir tanesinin sekerek Türkiye sınırını geçmesinin ardından NATO'yu BM'yi göreve çağıran Recep Tayyip acaba, acaba Türkiye'den Suriye'ye yapılan sınır ihlalleri konusunda ne düşünüyor. Irak'ın kuzeyinden katırlarla gelip karakolları bombaladıktan sonra ger kaçan Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan teröristler ile Türkiye'den sınırı aşıp Suriye ordusu ile çatışan Suriye devleti vatandaşı teröristler arasında ne gibi bir fark var anlamıyorum.
Türkiye eğer ki, üzerine hiç vazife olmadığı halde Suriyeli isyancılara silah, para dahil her türlü yardımı yapıyorsa; yarın bizim kürt terör örgütlerine yardım eden ülkelere karşı diyecek hiç bir lafımız olamaz.

___________________________
Sık sık çatışıp geri geliyoruz
Hatay’daki kampta kalan Suriyeli Mehmet Zahhur, Suriye’ye geçerek çatıştıklarını ve sonra gizlice geri döndüklerini anlattı. Zahhur, “2 günde bir gidip geliyorum. Burada rahatız” dedi.
Çatışıp kaçıyoruz
Hatay’daki kampta kalanlar arasında bulunan Suriyeli Mehmet Zahhur, Suriye’ye geçerek, çatışmalara katıldıklarını ve sonra gizlice geri döndüklerini anlattı. Zahhur, Özgür Suriye Ordusu’nun mensubu olduğunu söyledi. Silahlı eylem için Türkiye’nin üs olarak kullanılmasının ve çatıştıktan sonra sınır ötesine kaçmanın, uluslararası hukukun açık ihlali anlamına geldiği ifade edildi. Zahhur, şunları anlattı: “Henüz şimdi geldik, dinlenip sonra yeniden Suriye’ye geçeceğiz. Biz Özgür Suriye Ordusu’nun askerleriyiz. Sınırı yasadışı yollardan geçiyoruz. Bu aralar Türk askeri bizi yoruyor. Onların uyuduğu ya da bulunmadıkları anda geçiyoruz sınırı. Geçenlerde bizi yakaladılar. Kilis’te on gün tutulduk. Sonra yine buraya geldik.” Kamptaki diğer sığınmacı da şöyle konuştu: “Ben Suriye’den şimdi geldim. İki günde bir gidip geliyorum. Biz burada rahatız. Suriye’de anlatıldığı gibi bir sorun yok bizim açımızdan.”