Subscribe Us

header ads

6 Yaşındaki Kızını 29 Yaşındaki Adamla Evlendiren Gerici

Türkiye son iki gündür İsmailağa Cemaati’nin liderlerinden olan bir gericinin, 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki müridiyle evlendirmesi haberiyle çalkalanıyor. Olaya neresinden bakarsanız bakın iğrençlik, sapıklık, çağ dışı kalmış aşağılık bir davranış. Bunlara göre yaptıkları şey son derece normal. “Dinimizde böyle bir şey mi var? 6 yaşındaki kız çocuğunun evlenmesi dinin neresinde yazıyor?” diyen insanlara biraz daha araştırmalarını tavsiye ederim. Bir yerlerden referans alarak yapıyorlar bunu. En başta şeyhin yapması da cemaatin diğer müritlerine örnek olmak içindir. Savundukları düzende kadınların herhang bir hakkı olmadığı için, onlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunma yetkisini de kendilerinde hak olarak görüyorlar. Afganistan örneğine bakabilir merak edenler. Arabistan'da kadınlar araç kullanma hakkını yeni aldı. İran'da kadınlar haklarını savunmak için sokağa dökülüyor. 

 Bizim yazarken elimizi ve vicdanımızı titreten şeyleri bir kız çocuğu yıllarca yaşadı. Tarikat ve cemaatlerin içinde bu ve benzer şeyleri yaşayan sayısız kız çocuğunun olduğu da bir gerçek.

Böylesi olayları görünce insan Atatürk’ün denli büyük ve bilge bir insan olduğunu bir kez daha anlıyor. Bu gericiler işte bu yüzden düşmanlar Atatürk’e. Yasalarımıza göre tarikat ve cemaatler kapalıdır ve açılması da mümkün değildir ancak tarikat ve cemaatler günümüzde o denli güçlüdür ki devletin tüm kademelerinde yuvalanmışlar hatta darbe yapmayı deneyecek güce ulaşmışlardır. Siyasetçiler oy uğruna bu tür gerici yuvaların önünü açıyor, destek oluyor, devletin her türlü imkanlarını ayaklarının altına seriyorlar.

Konu hakkında sayfalar dolusu yazacak şey var aslında. Hem insanımızın okuma alışkanlığı olmadığı için hem de kimsenin vaktini almamak için bu iğrençliği ortaya çıkaran gazetecilerin katıldığı bir programı ekliyorum.


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar