Subscribe Us

header ads

Kazakistan Bayrağının üstüne Türkiye Bayrağı Açılması


Antalya’da düzenlenen bilek güreşi turnuvasında Türkiye adına yarışan yarışmacı birinci olmuş, ikinci ve üçüncülüğü de Kazakistan adına yarışanlar kazanmış. Doğal olarak da kendi ülkelerinin bayrağını açmışlar. Bizim sporcu ise Kazakistan bayrağının üstüne Türkiye bayrağı açarak aklınca protesto ediyor.

Burada bir sürü dengesizlik var. Olması gereken neydi? Senin ülkene yarışmaya gelmiş kardeşlerinin gururla açtığı bayrağın bir ucundan da senin tutman ve onlarla kucaklaşmandı. Haberlerde Türk bayrağının üstüne Kazak bayrağı açıldı, saygısızlık yapıldı gibi bir sürü şey yazıldı. Haberin yazılış biçimi de son derece yanlış. Türkiye bayrağı Türk bayrağı da Kazakistan bayrağı Türk bayrağı değil mi? Bu tür cahilce hareketler bizi birbirimizden daha da uzaklaştırır. Devletin ve eğitim sisteminin yanlışı da çok büyük burada. Türkiye bayrağı ile diğer Türk devletlerinin bayrakları arasında hiçbir olmadığının, bu devletlerin de en az bizim kadar Türk olduğunun okullarda öğretilmesi lazım.

Deniyor ki oralardaki insanlar kendilerini Türk olarak görmüyormuş. Bu da Lozan’ın 2023’te bitmesi gibi bir şehir efsanesi olarak yayılmış tüm ülkede. Hayır ömründe kaç tane Kazak’la, Kırgız’la, Özbek’le konuştun da bu kanıya vardın? 70 yıl Sovyet işgali altında sen yaşasaydın da seni görseydik bir de. Bugün Türkiye’de yaşayan Türklerin en az yarısı Osmanlı torunuyum diye geziyor ortalıkta. Türklüğü hala kabullenememiş Arap gibi yaşayan milyonlarca insan var. Kendi isteğiyle Türkçeden vazgeçip Arapçaya yönelen ve Arapçayı kutsal kabul eden milyonlarca insan var.

Atatürk 1300 yıl sonra yeniden Türk adıyla bir devlet kurmasa, Türklüğü yüceltmese sen ne durumda olacaktın acaba? İliğine kemiğine kadar Araplığa batmış adamlar kalkmış Asya’daki Türkleri Ruslaşmakla suçluyor. İnsan önce aynaya bakar.

Kaldı ki o devletlerde yaşayan herkes Türk olduğunu gayet iyi biliyor. Türk denildiği zaman devlet adından dolayı akıllara Türkiye geldiği için “Türk değilim” demeleri son derece normal bir şey. Atatürk bu devletin adını Türkiye koymasa biz de şu an devletin adı neyse onunla aidiyetimizi anlatıyor olacaktık. Bunu anlamamak için geri zekalıdan daha da geri zekalı olmak lazım. Bugün Türklüğün simgesi sayılan bozkurt işaretini bile Türklüğünü unutmuş dedikleri devletlerden aldık ve kullanıyoruz.

Bu devletler arasındaki bağları güçlendirecek olanların devletleri yönetenler olması beklenir ama kimisi Putin’in elinde oyuncak olmuş kimisi Türklüğü ayaklar altına almış liderlerden böyle hareketler bekleyemeyiz. Türk devletleri teşkilatı diye bir şey kurdular, başkanı Binali Yıldırım. Tekrar edeyim Binali Yıldırım. Daha fazlasına gerek yok.

Burada da görev yine bizlere düşüyor. Kanımızla, canımızla bir olduğumuz kardeşlerimizle aramıza böyle saçma sapan sebeplerle düşman olmak yerine kardeşliğin gereğini yapmalıyız. Yukarıdaki örnek özelinde konuşacak olursak, birinci olan Türkiye vatandaşı hanımefendi Kazakistan bayrağının bir ucundan tutup onlarla birlikte havaya kaldırsaydı kimse yadırgamaz, tam aksine bütün Türk dünyasında alkışlanırdı.

Şimdi birileri kalkıp “vay sen Türk bayrağı değil de niye Türkiye bayrağı dedin?” diyecektir. Onu da yukarıda cümle içinde anlattığım için tekrar girmeyeceğim. Gönül isterdi ki bu yazıyı diğer Türk devletlerindeki kardeşlerimize de ulaştıralım.

Yorum Gönder

0 Yorumlar