Subscribe Us

header ads

Gündeme Dair Ocak 2023- Sinan Ateş, Altılı Masa, Sosyal Medya Trolleri

Site içeriğiyle ilgili yazılacak hemen her şeyi yazdığımız için bundan sonra fırsat buldukça aylık olarak gündeme dair konular hakkında bir şeyler yazmayı düşünüyorum. Arşivde dursun. Birileri okumasa da tarihe not düşülmüş olur en azından.

Uzun uzun yazıp kimsenin vaktini almak istemiyorum. Zaten akademik araştırma yapanlar dışında uzun yazı okuyan yok. Halkımız daha çok video izlemeyi seviyor. Ülkede herkesin youtuber olmaya çalışmasının nedeni de orada ekmek olduğu için doğal olarak.

Neyse, ilk konumuz Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi. Katil adı altında birkaç torbacı yakalandı ama bunları kimin azmettirdiğine dair perde henüz aralanmadı. Gerçi katili herkes biliyor da neyse. Ülkedeki her şey o kadar siyasallaştı ki hangi kapıyı çalsan malum kişiler çıkıyor karşına. o yüzden mahkemelerin adaleti sağladığına da kimse inanmıyor. Ne Mhp yönetimi ne de emniyet elle tutulur bir şey söylemediği için komplo teorileri de üretilmeye devam edecek.

Ülkü Ocakları kurulduğu günden beri devletin karanlık tarafları ve mafyayla hep iç içe olmuştur. Devletin yıllarca aradığı Abdullah Çatlı, bir araçta emniyet müdürü ve milletvekiliyle birlikte çıktı mesela. Sinan Ateş’i öldürmeye giden tetikçileri de yine özel harekat polisleri Ankara’ya götürüp getirmiş. Bunlar elbette ki kafasına göre yapmadılar bu işi. Birilerinden emir geldi, onlar da eskortluk yaptı. Ülkücülük ve mafya ortaklığına Bahçeli sert bir şekilde itiraz ediyor ama geçtiğimiz yıllarda Alaattin Çakıcı’yı hapisten çıkarmak için özel yasa çıkarttıran da yine kendisi. Çakıcı'nın veya Kürşat Yılmaz'ın mafya babası olmadığını söyleyebilir misiniz? Bu konularda rahat yazabilmek için Türkiye’de yaşamıyor olmak lazım. Her an kapınızı birileri çalabiliyor ya da gündüz vakti sokak ortasında öldürülebiliyorsunuz.


Bir diğer mevzu altılı masa. İçinde her çeşit görüşü barındıran bir aşure çorbası resmen. İki tane Kürtçü-İslamcı, bir tane Nurcu, bir tane de dümdüz İslamcı var. Diğer ikisi zaten malum. Bu masada Davutoğlu ve Babacan’ın olması ayrı bir garabet zaten. Normal şartlarda bunlar yargılanması gereekn insanlar. Bugün ülkenin bu halde olmasının sorumlusu olan dört beş kişiden ikisi. Akp’den kurtulmak için Akp’nin başka renklerini sunuyorlar ve “Hadi bize oy verin” diyorlar. Bir şeyin orijinali varken çakmasına neden oy versin ki insanlar? Chp’nin de bunlardan geri kalır yanı yok aslında. Kılıçdaroğlu’nun danışman yaptığı pkk artığı biri var mesele. Geçenlerde Barzani’nin kanalına CHP genel merkezinde röportaj vermiş ve arkadaki Türk bayrağını kaldırmıştı. Özerklik, ana dilde eğitim, Kürdistan diye zırvalayıp duruyordu. Chp, kürtçülerden oy alacağım diye önüne geleni partide söz sahibi yaparken Türklerin oyunu kaybediyor haberi yok.

Bir diğer gündem Özgür Özel’in Süleyman Soylu’yla ilgili yaptığı açıklama. Evet normalde bunların da yargılanması lazım ama kim yargılayacak? “Sen de ‘herkes yargılansın’ diyorsun birader.” diyenler de olacaktır. Muhalif herhangi birisi en ufak bir şey söylediği zaman anında bulunup göz altına alınıyor ama bu troller sabahtan akşama kadar önüne gelene küfrediyor, tehdit ediyor, hedef gösteriyor, linç ettiriyor ama kimse bunlara bir şey yapmıyor. İfade özgürlüğü denmesini geçtim, bu dosyaları işleme bile koymuyorlar. Ancak aşırı bir tepki gelirse laf olsun diye bir misafir edip geri salıyorlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar