Subscribe Us

header ads

Derin Kopuşun Son Fotoğrafı

Türk bayrağının gönderden indirilip yakılmaya çalışıldığıalanlarda bölücü paçavralar asılıyor bebek katili Abdullah Öcalan’ın resimleri sergileniyor
Terör örgütü PKK ile müzakerenin sonucu
GüneydoĞu Nevruz bahanesiyle sokağa dökülen bölücülerin işgaline uğradı. Yapılan eylemlerde PKK paçavraları ile terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın posterleri yer aldı. Kürsülere çıkan konuşmacılar ayrılıkçı dil kullanıp, iktidar tarafından İmralı’da müzakereci konumuna sokulan Öcalan’a özgürlük istediler.
Polisin müdahalesi yetersiz kaldı!..
Batman’daki gösteriler öncesinde Bağlar İlkokulu bahçesindeki Türk bayrağı, bölücüler tarafından indirildi ve yakılmak istendi. Çevrede geniş çaplı güvenlik tedbiri alan polis, kanun dışı uygulamalara müdahalede yetersiz kaldı, bazı bölgelerde ise etrafı savaş alanına çeviren terör örgütü yandaşlarının hedefi oldu.
Batman ve Şırnak’ta HDP ve DBP tarafından düzenlenen nevruz etkinliklerinde olaylar çıktı. Şırnak’ta Bahçelievler Mahallesi’nde gerçekleştirilen ve HDP Şırnak milletvekilleri Hasip Kaplan ile Selma Irmak’ın da yer aldığı Nevruz kutlamaları sırasında, terör örgütünü simgeleyen bayrak ve flama taşıyan 40-50 kişilik grup arama noktasındaki polise taşlı saldırırken, gruba tazyikli su ile müdahale edildi. Atılan taşlar nedeniyle 4 polis ile 5 yaşındaki bir çocuk yaralandı. Yaralılar Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Batman’da ise Pazaryeri Mahallesi’nde düzenlenen kutlamalar sırasında yüzleri maskeli bir grup lastik yakıp, Batman-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapattı. Grup, polis araçlarının yanı sıra yoldan geçen bir ambulans ile cezaevi aracını da taşladı. Cezaevi aracının camı atılan taşlar nedeniyle kırılırken, sürücü zor anlar yaşadı. Göstericilerin attığı molotof bombasının isabet ettiği bir polis aracı kullanılamaz hale geldi. Bu arada, bir çok ilde de bölücüler tarafından Nevruz kutlamaları adı aldında gösteriler yapıldı. Eylemlerde PKK paçavraları ile terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın posterleri yer aldı. Hiçbir Türk bayrağının yer almadığı alanlarda yapılan Kürtçe konuşmalarda, ayrılıkçı açıklamalar yapıldı, teröristbaşına özgürlük istendi.
Türk bayrağına saldırı
Öte yandan, Batman’ın Hilal Mahallesi’nde bulunan Bağlar İlkokulu bahçesinde 10 metrelik metal direğe asılı olan Türk bayrağı dün sabah bölücüler tarafından indirildi. İndirilen bayrak burada yakılmak istendi. Batman Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Konu hakkında Cumhuriyet Savcısı bilgilendirilerek Türk Bayrağı Kanuna Muhalefet Suçu’ndan adli tahkikata başlanmıştır” denildi. Bu arada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Şanlıurfa’da Nevruz kutlamalarına katıldı. AKP’nin “büyük bir rant elde ettiğini ve bunu bırakmamak için seçimde her türlü hile yapabileceği”ni söyleyen Demirtaş, “Çılgınlıklar ve provokasyonlar yapacaklar. Bunlar düşmemek için ülkeyi ateşe atma riskini bile göze alırlar. Ülkede provokasyon yapmak isteyenler olabilir” dedi.