Subscribe Us

header ads

Yine Aynı Oyun: İzmir'de Alevilere Yönelik Provokasyon

İzmir Gaziemir'de oturan alevi bir ailenin evinin duvarına çirkin bir saldırı düzenlendi. Kimliği belirsiz kişilerce duvara yazılan “Defol Alevi” yazısı üzerine aile karakola giderek şikayette bulundu.  

Bu güne kadar kimseyle husumetlerinin bulunmadığını ve kimseyle bir sorunlarının olmadığını belirten aile karakola giderek olayla ilgili şikayette bulundular. Polisin olay yerine gelip inceleme yapmasının ardından evin reisi baba Bayram Şenal yaptığı açıklamada, “Polis geldi, resimleri çekti. Önce dediler ki ‘Sarhoşların işidir’. Sonra oğlum deneği arayınca ‘Bir yeri aradınız mı, kimseye haber verdiniz mi? Vermeyin’ dediler. Ondan sonra bizi karakola götürdüler, ifade verdik” diye konuştu.

Şenal açıklamasında ayrıca, “Belediye başkan yardımcısı daha önce ‘Elimde olsa hepinizin evlerini yıktırırız’ demişti. İkinci dönemde de 10-15 kişiyle oğlum ve benim üzerime saldırdılar, bizi darbettiler. Rapor da var, karakoldan tutanağımız da var. Tek şüphelendiğim kişi o. Belediyeyle tartışmamızdan sonra bu olay oldu” diye konuşurken Şenal’ın oğlu Eren ise bu işaretlemenin çocukların işi olamayacağını söyledi. Olayın ardında ailenin şikayeti üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada olayın mezhepsel bir durum olmadığını asayiş nedeniyle kavgaya dayanan bir durum olarak değerlendirdiğini söyledi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise İzmir'de yaşanan bu çirkin olay karşısında, "Gerek bizlere ulaşarak gerek sosyal medyada hassasiyet gösteren vatandaşlarımız müsterih olsunlar. İlgililer konuyu hassasiyetle takip ediyorlar. Her şey açığa çıkarılacaktır" ifadesinde bulunurken olay sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

Olayla ilgili Süleyman Soylu  ve Tayyip Erdoğan da  ayrıca açıklamalarda bulundu ve sonuna kadar takip edeceklerini ve suçluları bulacaklarını söylediler. Ülkenin dört bir yandan kuşatıldığı bir dönemde Alevi Sünni gerginliği çıkarmak, bu ülkeye ve insanlara geçmişin acıları tekrar yaşatmak isteyen hainler bir an önce bulunup yargılanmalı ve bir daha kimsenin benzer şeylere cesaret edememesi için ibretlik cezalandırılmalılar.

Hiç kimsenin yeniden bir Alevi Sünni kavgası çıkarmaya, kabuk bağlamış yaraları kanatma hakkı yoktur. Alevisiyle Sünnisiyle Türk Milleti bir bütündür. Ergenekon'dan çıkarken, Ötüken'den göçerken nasıl ki Türk Milleti tek ve birse yine aynıdır. İnançları, mezhepleri, dinlerini yorumlama biçimleri aynı babanın çocukları arasında kavga nedeni olamaz. Bizi birbirimize düşman etmek isteyen, Türkiye'mizi parçalamak yok etmek isteyen düşmanlara karşı tek vücut olup kenetlenmezsek tıpkı Ortadoğu ülkeleri gibi bizi de parçalarlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar