Subscribe Us

header ads

Açlık Grevleri

Pkklılar açlık grevi yapıyorlarmış. Keşke diyor insan, geberene kadar bırakmasalar o grevlerini. Hatta gazetelerde, televizyonlarda, meclis kürsüsünde onların savunuculuğuna soyunanlar da bir an önce onlarla aynı duyguları paylaştıklarını göstermek amacıyla açlık grevine başlasalar. Bu grevlerinden taviz vermeyip geberene kadar devam ettirseler diye düşünüyor insan.
Madem ki grevi İmralı Tatil Köyü'nde daimi ikametgahı bulunan başları için yapıyorlar. Apo da eşşek değil ya bu eyleme destek vermeli ve o da greve katılmalıdır.
Kendilerine her zaman arka çıkmış, onların yapamadığı, cesaret bile edemediği çoğu şeyi yapmış olan AKP, istediklerini bir şekilde cilalayıp verecektir. Fakat bir eylem yapan ve davasında samimi olduğunu gösteren insan -sa eğer- davasından vazgeçmez ve ölene kadar bu eylemini devam ettirir.

Arama motorundan soruyorum açlık grevi diye, çıkan sonuçların hepsi Pkklıları destekler nitelikte. Biriniz de milletin sesine tercüman olun mübarekler...
Örneğin bu haberde; 'Açlık grevi'nden mektup BDP’lileri ağlattı başlığıyla bir haber var. İnsan hayretler içinde kalıyor, onların bir vicdanları var mıydı? diye. Kendileriyle aynı kanı taşıyan teröristler için ağlayan fakat üzerinde binlerce yıllık bir şeref timsali üniformasıyla şehit olan asker için, hazır şablon cevaplar veren, kem küm eden bu tayfanın gözünden yaş akacağına inanmıyoruz.
Bir başkası; “Eşleriniz aileleriniz, sizi sevenler var. Bütün bir Türkiye sizin bu grevleri bir an önce sonlandırmanızı istiyor”  diye başlıyor. Hayır biz böyle bir şey istemiyoruz. Erdal Bakkal'ın da dediği gibi "bize böyle bir bilgi gelmedi". İdamı kaldırıp vatan hainleri karşısında eli kolu bağlanan ve son yıllarda katledilen hukukun yapamadığını kendi kendilerine yapıp, kendilerini imha etmelerini istiyoruz.
Yeni gelenlerden bir haber; PKK’nın üst kuruluşu olan KCK’nın Kandil Dağı’ndaki elebaşları, PKK/KCK’lıların cezaevlerinde sürdürdüğü açlık grevlerinin makul taleplerin karşılık bulması halinde sonlandırılabileceğini açıkladı. Makul taleper ne ola ki? Yeni Oslo'lar mı istiyorsunuz, yoksa kısa yoldan kürdistan mı? Kaç ülke, kaç devlet yönetiyor bu örgütü çözebilmiş değilim daha. Üst kuruluşu da varmış. Genelev işçisi gibi herkesle samimiyetleri var anlaşılan. Emir gelmiş belli ki, sinyal veriyor. "Grev bitiyor sofraları hazırlayın" diye.
Ve ben bu yazıyı yazarken gördüğüm son haber; Edirne'de cezaevindeki 4 hükümlü ve tutuklunun, eylül ayında başlattıkları süresiz açlık grevine son verdiği bildirildi. İşte bunlar böyle karaktersiz canlılar. Hem süresiz diyor, hem de açlık grevini bitiriyor.
O halde biz gelene kadar bekleyin. Bu millet; yıllardır asalak gibi beslendiğiniz, sırtlarından  yediğiniz o son lokmayı kursağınızdan geçmeden gırtlağınızı sıkmazsa yazıklar olsun.