Subscribe Us

header ads

Kandil'i Artık Adalet Bakanlığı Üzerinden Yönetiyor

Öcalan tartışmalarında kulvarı değiştiren gelişme...
İmralı’dan daha önce avukatları aracılığıyla Kandil ve BDP ile iletişim kuran teröristbaşı, AKP’yle yürüttüğü açılım mesajlarını artık Adalet Bakanlığı üzerinden duyuruyor...
Sadece bakanlığa güveniyor!
Yaklaşık 11 aydır tecritte olan ve son dönemde “İmralı’da mı, değil mi” sorusuyla öne çıkan Öcalan’ın rol aldığı “İmralı sızıntısı” boyut değiştirdi. Adalet Bakanlığı’na mektup yazan Öcalan’ın, “Avukatlar sözlerimi çarpıtıyor. BDP ile PKK da beni aldatıyor. Artık onlarla görüşmem” dediği ortaya çıktı.
BDP’ye uzak, MİT’e yakın...
Öcalan’ın basına sızdırılan mektubunda Oslo’dan çok memnun kaldığı, aynı ekiple müzakereye devam etmek istediği de açık biçimde yer alıyor. Mektupla ortaya dökülen bir başka gerçek ise müzakerelerin çok uzun süredir devam ettiği oldu. CHP ve MHP, iktidara ağır eleştiriler yöneltti.

Teröristbaşından Oslo memnuniyeti
Öcalan, Adalet Bakanlığı’ndan sızdırılan mektubunda, Oslo müzakerelerini yürüten ekiple görüşme yapabileceğini belirtti.
Bebek katili Abdullah Öcalan’ın, Adalet Bakanlığı’na yazdığı mektubu, Sabah gazetesinde yayımlandı. Öcalan’ın mektubunda, “Avukatlar sözlerimi çarpıtıyor, BDP ile PKK da beni aldatıyor. Ben artık bunlarla görüşmem” şeklinde sözleri yer alıyor. Adalet Bakanlığı’nın arşivinde yer alan mektuba göre, Öcalan, “Beni bu avukatlarla görüştürmeyin. Avukatlar söylediklerimi çarpıtıyor, yanlış aksettiriyor. Mesajlarım adresine ulaşmıyor. BDP de PKK da beni aldatıyor. Ben artık bunlarla görüşmem” diyerek tecridini istediği yer alıyor. Bugüne kadar, avukatları tarafından medyaya verilen açıklamalarını tekzip etmeyen Öcalan’ın Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e gönderdiği mektupta bunun aksini söylemesi dikkat çekti. Öcalan’ın ayrıca Sadullah Ergin’e el yazısıyla yazdığı mektupta Oslo’da PKK ile MİT arasında yapılan pazarlık masasına oturan Müsteşar Hakan Fidan ve eski MİT Müsteşar Yardımcısı A.G. ile görüşebileceğini belirtiyor. Siyasi parti temsilcileri ve emekli diplomatlar, Öcalan’ın ev hapsi talebinde bulunduğu açıklamalarını değerlendirdi:
Fazlasıyla tatmin etti
Eski Büyükelçi İnal Batu, “Abdullah Öcalan demek ki Oslo görüşmelerinden çok memnun kalmış” dedi. Batu şunları söyledi: “Görüşmelerinin içeriğini bilmiyoruz ama muhabbet nerden ileri geliyor anlamak mümkün değil. Demek ki Oslo heyeti Abdullah Öcalan’ı fazlasıyla tatmin etti. Ayrıca bu mektubun doğruluğu da tartışılır. Çünkü Öcalan’ın ev hapsinin tartışıldığı, İmralı’da mı değil mi? sorularının sorulduğu bir dönemde bu mektup nereden çıktı? Öcalan’ın teker teker milletvekili adaylığı konusunda dahi fikir alışverişi yaptığı bir partiyle bu derece uzak duruyor, buna rağmen Oslo heyetini kendisine yakın görüyor. Son olarak Zana’nın açıklamaları da BDP’ye ters düşmüş gibi görünüyor.”
Terörle müzakere ediliyor
MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru ise “Bebek katili Abdullah Öcalan ile hükümetin yetkilileri Başbakan ne kadar inkar etse de bir takım görüşmeler yapılmış. Bunlar Oslo görüşmeleri olarak ortaya çıktı” dedi. Doğru, şöyle devam etti: “Abdullah Öcalan’ın bu açıklamalarından sonra orada önemli kararlar alındığını bir kez daha anlamış oluyoruz. Öcalan da bu nedenledir ki görüşmelerin devamını talep ediyor. AKP iktidarı terörle artık mücadeleyi bırakmış müzakereye başlamıştır. Bunun en açık ifadelerinden biri Leyla Zana’nın Başbakan ile görüşmesi ve ardından yapılan açıklamalar. PKK terör örgütüyle mücadele edilmesi gerekirken, uzantılarıyla müzakere yapılıyor. Bunlar halkımızı üzüyor. Bu halk AKP’yi terörle mücadele et diye seçti ama onlar anlaşma yolunu seçti. Ülkemizde var olmayan bir sorun ortaya çıkardılar, adına Kürt sorunu dediler. Burada şu an bir rol paylaşımı da söz konusu. Abdullah Öcalan, Leyla Zana, BDP. Hepsi kendi adına bir şeyler yapıyor, yaptırılıyor ama olan Türk devletine oluyor. Oslo sürecinde Öcalan’ın yeniden bir siyasallaşma sürecine doğru yeniden bir hak verilmesi üzerine görüşülmüş ve Öcalan’ın şu anki isteği de bu yöndedir. MİT Müsteşarlığı ve hükümet artık bu noktada Oslo’da ne görüşüldü açık açık kamuoyuna aktarılmalıdır.”
Bakanlık mektubu göstersin
CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç da “Bu mektubun doğruluğu nedir? Adalet Bakanlığı’na gerçekten böyle bir mektup gelmişse bunu göstermesi gerekir. Öcalan şu anda özel bir mahalde. Dolayısıyla gerçekten böyle bir mektup geldi mi?” dedi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise şunları söyledi: “Basında yer alan ve Abdullah Öcalan’ın kaleme aldığı iddia edilen bu mektup eğer doğruysa, Oslo görüşmelerinin devam ettiği anlamı çıkar. Daha önce başlayan ve bu güne kadar sadece sızdırılan bilgilerle öğrendiğimiz bu görüşmelerin doğruluğunu ve devamını kanıtlayan bir açıklamadır.”