Subscribe Us

header ads

Çapulcu İle "Terörist" Türkiye’de Buluşuyor

İktidarın düne kadar “postal öpücü” diye aşağıladığı peşmerge reisi Mesud Barzani ile terörist faaliyetlere katıldığı için hakkında tutuklama kararı çıkan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi, yarın İstanbul’da buluşacak.
AKP’den Erbil’e destek
Barzani, AKP’nin korumaya aldığı Haşimi’nin yanı sıra Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile de görüşecek. AKP, Haşimi’nin durumu nedeniyle Barzani’nin “Ulusal konferans Erbil’de yapılsın” çağrısını da destekliyor.
“Irak’ın bölücüleri” İstanbul’da buluşuyor
AKP, Kürdistan hayaliyle yanıp tutuşan Barzani ile Irak’ın bölünmesi için çabalayan Haşimi’yi bir araya getirmek için kolları sıvadı.

AKP iktidarı, Irak’ın kuzeyinde bir Kürt devleti kurulması için çalışma başlatan peşmerge reisi Mesud Barzani ile mezhep çatışması çıkartarak Irak’ın 3 parçaya bölünmesi için yıllardır mücadele veren Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi’yi İstanbul’da buluşturacak. Barzani, Haşimi ile görüşmek için yarın İstanbul’a geliyor. Barzani, aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile biraraya gelecek. Haşimi, AA’ya verdiği röportajda, İskanbul’da Barzani’ye görüşeceğini belirtti. Haşimi şunları söyledi: “Barzani Kürtlerin meselelerini konuşmak için geliyor. Ben de onunla görüşeceğim. Barzani önceden Kürtlerin meselelerini konuşmak için Amerika’ya gitmişti. Bu sefer Irak’ın meselelerini konuşmak için gitti. Barzani’yle gelecekteki ortak hedeflerimiz üzerine konuşacağız. Barzani Erbil’de bir toplantı düzenlemeyi planlıyor. Maliki bu toplantıya katılmayabilir. Bu ve benzeri meseleleri konuşacağız.”
Üst düzey koruma
Tarık el Haşimi hakkında, başta Başbakan Nuri el Maliki olmak üzere, Şii liderlere suikast düzenlediği iddiası ile tutuklama kararı alınmış, Haşimi bu karar üzerine Erbil’e kaçarak Barzani’ye sığınmıştı. Haşimi, Katar ve Suudi Arabistan’ı ziyaret etmesinin ardından geçen hafta İstanbul’a gelmişti. Haşimi’ye Bahçeşiher’de lüks bir ev kiralandı. Haşimi’nin kullanması için biri Başbakanlık’a ait zırhlı S600 Mercedes olmak üzere 5 araç tahsis edildi. Tarık el Haşimi, Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı’na bağlı 1’i başkomiser 17 polis tarafından korunurken, eşi ve iki kızına da ayrı ayrı koruma polisleri tahsis edildi.
Talabani: Kürdistan yakın zamanda kurulmaz
Peşmerge reisleri şimdi de “iyi polis kötü polis” rolüne soyundu. Kötü polisi oynayan Mesud Barzani, Irak’ın kuzeyinde bağımsız devlet ilan etmek içing gün saydıklarını söylerken, iyi polisi oynayan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, bunun aksini söyledi. Talabani, “Dünyada hiçbir şey olmaz değil, tabii ki en doğal hakkımızdır. Fakat ben Kürt devletinin yakın zamanda kurulmasını uzak bir ihtimal olarak görüyorum. Bağımsızlığı istememek değil fakat birleşik bir Irak içerisinde kalmamız daha iyi. Federe ve demokratik bir Irak’ta olmak herkesin karşı tarafa saygı gösterdiği, haklarını koruduğu Irak’ta yaşamak daha doğrudur” dedi.