Subscribe Us

header ads

Şeyh SaİT isminin Diyarbakır'da bir bulvara verilmesi

Son günlerin ülke gündemlerinden birisi de Şey Said’in adının Diyarbakır’da bir bulvara verilmesi konusu. Akp’li kayyım belediye tarafından, Türk devletine karşı Kürdistan diye bir devlet kurmak için isyan çıkaran ve daha sonra yakalanıp yargılanarak idam edilen azılı bir hainin adı, düşmanı olduğu devletin yollarına veriliyor. Ülke işgal edilse ancak bu kadarı yapılırdı. Şeyh Said kimdir diye uzun uzun açıklama yapmayacağız. Milletimizde okuma kültürü olsa, milyonlarca insan böyle bir şerefsizi savunmak için sıraya girmezdi. 

Türkiye'nin Musul'u geri almak için operasyon hazırlığı yaptığı bir dönemde, İngilizlerin gazına gelerek - ki o tarihte Musul İngiltere'nin kontrolünde- isyan çıkaran ve daha iki yaşındaki cumhuriyeti yıkmaya çalışan bir soysuzdur.

Ne halt yediğinin kısa özeti:

➡Piran'da Jandarma'ya saldırma 

➡Genç'in işgali

➡İsyana katılmaları için halka gözdağı

➡Palu'nin işgali

➡Elazığ'ın işgali 

➡Silvan'ın işgali

➡Emirul müminin unvanlı mektuplar

➡Lice'nin işgali

➡Varto'nun işgali

➡Valileri memurları esir alma

➡ Kendisini devlet başkanı yerine koyup sözde kaymakamlar, müftüler, komutanlar atama.

➡Büyük Diyarbakır saldırısı

➡Yakalanma

➡Sorgusunda Diyarbakır'ı işgal etseydi özerklik için İngilizlerden yardım isteyeceğini itiraf.

➡Kürt halkına kendisi desteklemediği için sitem. 

➡Yargılanma ve "vatanı parçalamaya teşebbüs" suçundan idam.


Günümüzde birileriyle kıyaslayacak olursak Abdullah Öcalan ve Fethullah Gülen karışımı bir yaratıktır. "Şeyh Said'in adını bir yerlere veriyorsanız Abdullah Öcalan'ın adını da verirsiniz." önermesi de yanlış çünkü bunu çözüm süreci zamanında zaten yapacaklardı. Fethullah Gülen için bir şey demeye gerek yok, onlar zaten en baştan ortaklarıydı. "Hocam dönün artık bitsin bu hasret" diyorlardı.

Seçilmiş Hdp'li belediye başkanını bölücülük yapıyor diye görevden alıp yerine kayyım vali atadılar. Aynı bölücülüğü kendileri yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçe olmasına karşın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde Kürtçe ve Zazaca seçenekleri var. Sokaklarındaki tabelalar yine aynı şekilde Türkçe ve Kürtçe. Devlet kurumları da yine aynı şekilde iki dilli. "Abdullah Öcalan'ın heykelini dikeceğiz" diye anıran birini hapse atıyorlar ama aynı kişinin yapmayı hayal ettiği şeyleri kendiler yapıyorlar. Bölücülük yapılacaksa da biz yaparız diyorlar. Akp yerine Hdp'li belediye başkanı olsa da hemen hemen aynı şeyleri yapardı zaten.

AKP’nin kitlesi için Şeyh Said isminin bir yerlere verilmesinde hiçbir sakınca yok tam aksine memnun olurlar. Benzer şekilde biri olan İskilipli Atıf’ın adını her yere verdiler zaten. Burada ölü taklidi yapan MHP ve Ülkü Ocakları var. Dayak yiyen hakem bile elli satır açıklama yapan Bahçeli bu konu hakkında tek satır söz söylemedi. Seçimlerde Hizbullahçılarla aynı ittifakta yer alan bir yapıdan tepki beklemek…

Ses çıkarması beklenenlerden biri de Chp’nin çiçeği burnunda genel başkanı Özgür Özel. Hani şu şehit cenazesine katıldıktan hemen sonra PKK’nın meclisteki temsilcileriyle görüşmeye giden şahıs da bu konu hakkında lütfedip bir şeyler geveledi. “Geçmişte yaşanan acılar var. Torunları incinir. Konuyu tarihçilere bırakalım vs vs” saydı durdu. Bu da önüne gelenle helalleşen Kılıçdaroğlu’nun bir başka versiyonu. Belki kürtlerden oy gelir umuduyla hainliği bariz belli olan bir soysuza bile saygıyı eksik etmiyor. Benzer şekilde İyi Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu da Şeyh Said’i savunan açıklamalar yaptı. Bir başka soysuz olan Seyit Rıza'nın Tunceli'de heykeli var. CHP'li vekiller altınd poz veriyor.

Tam bir tımarhane ortamına döndü ülke. 

17 Aralık tarihli güncelleme:

Bahçeli'nin sesi çıkmıyor diye yazmıştık. Bahçeli dünkü toplantısında Şeyh Said için bir şeyler söyledi nihayet. “Toplumda yükselen tepkilerden sonra cumhur ittifakının kollarından birisi de buna karşı çıksın ki hem İslamcı hem milliyetçi kitleyi aynı anda yanımızda tutalım” diye düşündüler muhtemelen. Bahçeli’nin yaptığı gaz almaktan başka bir şey değil. Kime atarlanıyorsun? Şeyh Said ismini veren senin birlikte rejimi değiştirdiğin ve her koşulda yanında durduğun AKP’li kayyım belediye başkanı değil mi? Maalesef bunu da yiyecek milyonlarca insan var memlekette.


Yorum Gönder

0 Yorumlar