Subscribe Us

header ads

Fatih Altaylı Alevi mi?

 Öncelikle belirtelim bu bir clickbait yani link tuzağı ama bu sorunun cevabını arayarak bu siteye geldiğinize göre o cevabı da bulacaksınız. Sitemizde yüzlerce akademik makale, araştırma, kitap özetleri, site adıyla uyumlu ayrıntılı bilgiler var ama sitede en çok okunan veya siteye en çok ziyaretçi getiren içerikler de “bilmem kim Alevi mi, şu Alevi mi, bu Alevi mi? Tarzı sorular. Siteye gelenler bu arada belki başka içeriklere de tıklar diye bunu mecburen arada bir yapmak zorunda kalıyoruz.

Bunu yapmamızın nedeni elbette okunma arzusu. Bu kadar emeğin, zamanın, yapılan masrafın karşılığında maddi değil manevi karşılık bekliyoruz. O da yazıların daha fazla kişi tarafından okunması. Siteye reklam aldık ama henüz tek kuruş ödeme alabilmiş değiliz bu arada. Google reklamlarından para kazanabilmek için günlük ziyaretçi sayısının milyonlar olması lazım. Bu sitenin günlük ziyaretçi sayısı da ortalama 1000 civarında.  Artık hemen herkes adblock kullandığı için reklam olsa dahi görmüyor. Gören de “reklama tıklayayım da siteyi yapanlara katkım olsun” diye düşünmez.

Konuya dönelim. Birinin Alevi olup olmaması sizi neden bu kadar ilgilendiriyor. Ünlü olan herkes hakkında Google’da en çok aratılan şeylerden birisi de “Alevi mi?” diğerleri de “kaç yaşında, sevgilisi var mı, sevgilisi kaç yaşında?” gibi sorular. Elimizde öyle bir istatistik olmadığı için bu aramaları yapanların hani inanç veya mezhebe mensup olduğunu veya neden böyle bir bilgiye ihtiyaç duyduğunu bilemiyoruz.

Fatih Altaylı Alevi mi? Mesela bu bilginin size katacağı şey nedir? Örneğin bugüne kadar Fatih Altaylı’yı izliyor ve takdir ediyordunuz, bu bilgiden sonra bakışınız mı değişecek? Yorum kısmı açık. Neden bunu merak ettiğinizi yazarsanız biz de memnun oluruz.

Fatih Altaylı Alevi mi? Hayır değil. Sünni bir aileden geldiğini ve dinle pek ilgisi olmadığını zaman zaman kendisi de söylüyor. Hatta ekstra bir bilgi verelim. Fatih Altaylı Vanlıdır. Van’da herhangi bir Alevi yerleşimi yoktur. Çaldıran Savaşı’nın yapıldığı yer Van Çaldıran değildir bu arada. Van’daki Çaldıran ismi yakın zamanda verilmiştir. Osmanlı Safevi savaşının yapıldığı yer bugün İran sınırları içinde kalan Çaldıran’dır.

Ek olarak Fatih Altaylı’nın 6 Ocak’ta İzzettin Doğan’la yaptığı söyleşiyi koyalım buraya.



Yorum Gönder

0 Yorumlar