Subscribe Us

header ads

Kılıçdaroğlu Defol Git Artık

 

Siyasetçilerde koltuğa oturduğu zaman kalkmamak gibi bir alışkanlık var. Siyasi yelpazenin tüm partileri için böyle. Bazıları babadan oğula geçiyor, bazıları partileri aile şirketine çeviriyor ve yanına topladığı yancılarla birlikte kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyor.

Bunlardan bizi şimdilik ilgilendiren Kılıçdaroğlu adlı şahıs. CHP’nin başına geçmesi de zaten şaibeli şekilde olmuştu ya neyse. 13 yıldır Erdoğan karşısında girdiği tüm seçimleri kaybetmesine rağmen inatla koltukta oturmaya devam etti. Lafa gelince “demokrat dede” pozları kesiyor ama uygulamaya gelince bambaşka biri. İl başkanlarını, delegeleri, parti yöneticilerini hep kendi adamlarından seçti. Sonrası zaten kendiliğinden geliyor. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Toplumda belli bir oranda laiklik hassasiyeti olan, demokrasiye ve cumhuriyete gönülden bağlı bir kitle zaten var. İnsanların bu duygularını ve o partiyi de kuran Gazi’nin heybeti arkasına sığınarak kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.

Gitsene artık birader. 13 yıldır girdiğin her seçimde tokat manyağı yapmış adam seni. Her seferinde inatla ve ısrarla karşısına çıkmaya devam ediyorsun. Senin kişisel hırsların yüzünden bir milletin geleceği çalınıyor. Bin kere de girsen kazanamayacaksın. Biz de yanlış bir algıya kapılıp Alevilik yüzünden oy verilmediği inancına kapılmıştık ama öyle değil. Alevi olması yüzünden oy vermeyen bir kitle elbette var. Chp’nin başına kim geçerse geçsin, hiçbir şekilde oy vermeyecek bir kitle onlar. Kılıçdaroğlu’nda zerre kadar liderlik vasfı yok. Buna oy veren %48’in hepsi Alevi mi sanki? Tabii ki değil. Ülkenin her yerinden milyonlarca insan sırf Erdoğan’a karşı oldukları için Kılıçdaroğlu’na oy verdiler. Kılıçdaroğlu dışında kim aday gösterilse belki de kazanacaktı ama Erdoğan’ın karşısına kazanamayacak tek kişiyi aday gösterdiler.

İnsanın aklına başka sorular da geliyor. Kılıçdaroğlu gizli Akp’li olabilir mi? Benzer şekilde Devlet Bahçeli için de aynı şeyler söyleniyordu önceleri. Bahçeli artık gizli de değil açıktan Akp’li olduğunu gösterdi zaten. Akp’nin karşıtı gibi durup, Erdoğan’ın çıkarlarına bu kadar iyi hizmet eden başka liderler de yoktur herhalde. Bu satırları yazdığımız sırada CHP kurultayı yapılıyor ve Kılıçdaroğlu yanına topladığı adamlara tezahürat yaptırarak salona giriyor. Aklı başında olan, kişisel çıkarlarını, verilmesi muhtemel koltukları, mevki ve makamları düşünmeden sadece ülkenin çıkarlarını düşünen herhangi bir insanın Kılıçdaroğlu’nu savunması mümkün değil. Böylesi bir ekonomik bunalımda, ülkeyi istila eden on milyondan fazla sığınmacının sokaklarda kol gezdiği bir dönemde, Türk vatandaşlığı ve Türk pasaportunun değerinin eksilere düştüğü, dünyada itibarımızın kalmadığı bir zamanda %25 oy almayı başarı sayan birinin yanında durmak için bu vatana ve millete düşmanlık beslemek lazım.

Bugün ve yarınki seçimlerde Kılıçdaroğlu yine genel başkan seçilir ve önümüzdeki yerel seçimlere de bu şekilde girerse tarihinde aldığı en düşük oyu alacak. Yanına topladığı yalakaları “efendim en az %50 alıyoruz” diye gazlasa da artık insanlar CHP’den tamamen soğudular. Bu şekilde giderse elindeki büyükşehir belediyelerini kaybetmekle kalmayacak, Anadolu’daki beldeleri bile kaybedecekler.

“Bize oy vermezseniz şeriat gelecek, Afganistan olacağız” edebiyatını yemiyor artık insanlar. Madem bu kadar Afganistan olmak istemiyorsun, kalk o koltuktan. Biraz da başkaları mücadele etsin.

Bu arada kapak fotoğrafındaki “Kılıçdaroğlu en iyi Akp’lidir.” sözü Ümit Özdağ’a aittir. Bu kadar konuştuktan sonra gidip seçimlerde ittifak yaptılar. Bu satırları okuyanlara tavsiyemiz, hiçbir siyasetçiyi ciddiye alıp değer vermeyin.


Yorum Gönder

0 Yorumlar