Subscribe Us

header ads

1 Dolar 18.20 TL

 

Az önce sitenin domain adresinin süresini uzattım. 420 lira ödedim. Avrupa ülkeleri veya Amerika’da olsa 10 dolar gibi sakız parası etmeyecek bir miktar için biz neden 420 lira ödüyoruz? Hakikaten insanın sinirleri bozuluyor. Ben bu siteyi 16 yıldır ayakta tutmaya çalışıyorum. Arada bir karşınıza çıkan reklamlara bakmayın, henüz tek kuruş almış değilim. Masraflarını belki çıkarır diye reklam koydum ama reklamlara tıklayan olmadığı için yıllardı 5-10 kuruş arasında gidip geliyor reklam kazançları.

Onlar da belli bir tutara ulaşmadığı için çekilemiyor. Siteye giren her yüz kişiden onu reklamlara tıklamış olsa en azından masrafların bir kısmı karşılanmış olur.

Ülkeyi kocaman bir hapishaneye çevirdiler. Gitmek isteyeni tutan yok ama nereye gideceksiniz? Türk pasaportu her geçen gün biraz daha değersizleşiyor. Çoğu ülke gitmek istesek bile almıyor. Onlar da Türkiye’deki krizin farkındalar ve ülkelerine gelen insanların geri dönmeyeceğini çok iyi biliyorlar. Dışarı çıkamıyoruz çünkü başkasının 1 birim parası bizim 20 birim paramıza eşdeğer. Yani herhangi bir şey almak istediğimiz zaman yabancının ödediği fiyatın 20 katını ödüyoruz. Her şeye her gün zam yapılmasına rağmen elimize geçen para miktarı sürekli azalıyor.

Yurt dışına çıkamıyoruz ama ülkemiz tam bir açık pazar haline geldi. Düne kadar köylü diyerek dalga geçtiğimiz Bulgarlar, Gürcüler bile sınırdan kamyonetlerle gelip marketleri silip süpürüp geri dönüyorlar. Avrupalılar birkaç günlük harçlıklarıyla burada beş yıldızlı otellerde gülüp eğleniyor, çektikleri videolarda bizimle dalga geçiyorlar. Bir milletin onuru ne kadar ayaklar altına alınabilirse o kadar ayaklar altındayız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar