Subscribe Us

header ads

Sinan Oğan Alevi mi?


Ülkemizde birisi göz önüne çıktığı zaman sorulan sorulardan biri de o kişinin Alevi mi Sünni mi olduğu sorusudur. İlk başta bu soruyu sorduklarına göre insanlar demek ki buna göre o kişi karşısında pozisyon alıyorlar veya sevip sevmeyeceklerine karar veriyorlar. Hatta o derece ki internette Alevi ünlüler diye yazılar, videolar var yığınla. Bir kişinin inancı önemli mi? Elbette değil ve önemli olmaması gerekir. İnanca gelene kadar o kişinin eğitim durumu, bilgisi, birikimi, ahlak seviyesi gibi şeyler tartışılmalı. Hırsızlık yapan, hak yiyen ama beş vakit namaz kılan insanlar sırf namaz kılıyor diye el üstünde tutulmamalı.

Son zamanlarda arama motorunda sıkça sorulan sorulardan birisi de “Sinan Oğan Alevi mi?” sorusudur. Bu soru kendisine sorulmuş olsa muhtemelen “Ben Türk’üm gerisi de bana kalmış.” diye cevap verecektir. Malum Erdoğan yıllardır Kılıçdaroğlu için “Biliyorsunuz Alevi” diyerek meydanlarda yuhalatıyor ve bunun üzerinden siyaset yapıyor. Sinan Oğan ileride MHP’nin başına geçtiği zaman benzer ithamlarla o da karşılaşacaktır. Sinan Oğan MHP’nin başına geçtiği zaman MHP hala AKP’nin ortağı olmazsa tabii ki. Siyasette bu tür şeylerin olması da artık normal karşılanıyor çünkü. Birkaç sene öncesine kadar Bahçeli’ye “zürriyetsiz”, ülkücülere “hayvan” diyordu. Şimdi aynı çatı altında birlikte hareket ediyorlar. Neyse konumuz bunlar değil şimdilik.

Sinan Oğan Alevi mi? Hem evet hem hayır. Sinan Oğan Caferi’dir. Aleviler de mezhep olarak İmam Cafer-i Sadık’a tabi olduğu için Sinan Oğan da doğal olarak Alevi kabul edilebilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar