Subscribe Us

header ads

Hiç Kimse Aleviler Adına Söz Söyleyemez

Haziran’da yapılacak seçimler yaklaşırken, seçimini sonucunu belirleyecek oylardan birisi olan Alevilerin oylarına göz dikme çalışmaları hızla başladı. Yıllardır belli olan bir şey var ki Aleviler ortak kararları olmadan CHP’ye oy veriyorlar. Bunun dışında çok az bir miktar sosyalist komünist partilere, elle sayılabilecek kadar da MHP ve diğer partilere oy veriyorlar.

Bu seçimde ise Ali’siz Aleviliği savunan ve AB kaynaklı bir örgüt olan Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) HDP’yi destekleme kararı almış. Bu örgütün başı olan Turgut Öker, ben kendimi bildim bileli seçimlerde bir iki ay Türkiye’ye gelir bir yerlerden bağımsız aday olur, sonra ardına baka baka Avrupa’ya geri döner. Bu sefer kendisi aday olmamış, bunun yerine Kürt ırkçısı terör örgütünün yasal kanadı olduğunu açıkça ifade eden partiyi destekliyor.

Aleviliğin siyasete bulaştırılmasından rahatsız olduğunu, bunun bir inanç olduğunu ve siyasi alanda malzeme olarak kullanılmasının doğru olmadığını söyleyenlerin, şimdi kalkıp da Aleviler adına bir partiyi destekleme kararı alması hangi ahlaka sığar?

Kaldı ki bu parti; ülkenin birliğini bütünlüğünü savunan bir parti bile değil, Kürt ırkçısı bir parti. Temel hedeflerinden öncelikli olanı özerk bir yönetim, daha sonra da bağımsız bir Kürdistan kurmaktır.
Kürtlerin Alevilere karşı olan kini ve nefretini, tarihte katlettikleri Alevi sayısını, sayfa uzamasın diye buraya hiç eklemiyorum, sitede bu konuda bolca bilgi mevcuttur.

Çoğunluğu Türk olan bir inancın mensuplarını, Kürt milliyetçisi bir partinin kuyruğuna takmak ve bölücülüğü, terörü, kargaşayı, kaosu savunmaya çağırmak için bir insanın en başta Alevi düşmanı olması gerekir. Turgut Öker Alevi düşmanı mı?

Avrupa merkezli olan örgütü, Aleviler adına söz söyleme ve karar alma hakkını kimden alıyor?
Kürt milliyetçisi bir partiyi destekleme kararı alırken Ege’deki Tahtacılara, Akdeniz’deki Yörüklere, İç Anadolu’daki Beydili-Sıraçlara sormuşlar mı?

Kimse onları zorlamamasına rağmen kendi evlerine, ibadethanelerine Atatürk resmi, Türk bayrağı asan, siyasetle çıkar ilişkileriyle hiç işi olmayan köylülerimize sormuşlar mı*
Hayır sormamışlardır.

O halde hiç kimse bizim adımıza karar verme hakkına sahip değildir. 7 kişiyi bir araya toplayıp dernek kurmakla Aleviler adına söz söyleme hakkına sahip olunmuyor. Aleviler bazı partilerin seçmenleri gibi sürü mantığıyla hareket etmez, aklını vicdanını kullanarak karar verirler.

AABF adlı, Alevilikle ilgisi olmayan, bütün stratejisini Türk Devleti’ne düşmanlık üzerine kurmuş olan bir örgüt hiçbir şekilde bizi temsil de edemez, bizim yerimize birileriyle pazarlık da yapamaz.
Biz Atatürk’ün olduğu yerde, milli birliğin bütünlüğün olduğu yerde olduk her zaman ve öyle kalacağız.