Subscribe Us

header ads

Putin Tayyip'i Uyardı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin yaptığı silah satışları konusunda Ankara'ya yanıt verircesine bir açıklama yaparak, “Kiminle silah ticareti yapacağımızı, BM Güvenlik Konseyi dışında kimse bize dikte edemez” dedi.
Moskova dışındaki Novo Ogorevo konutunda Rusya’nın yabancı ülkelerle silah ticaretine değinen Vladimir Putin, “Silah satışına sınırlandırma getirme yetkisi bir tek BM Güvenlik Konseyi'nin elinde bulunuyor. Geride kalan tüm durumlarda hiç kimse bize kiminle ve nasıl silah ticareti yapacağımızı dikte demez. Tek taraflı veya grup ülkeler tarafından alınmış kararlar BM Güvenlik Konseyi dışında kaldığı sürece uluslararası hukuk açısından bağlayıcı değildir. Bunun dışında hareket edenler sonuçlarına da katlanır” diye konuştu.
Rusya'nın Esad rejimine silah satmansına tepki gösteren Türkiye, son olarak Moskova-Şam seferini yapan bir Suriye yolcu uçağını askeri mühimmat taşıyarak sivil havacılık kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Ankara'ya indirmişti.
Kimsin ulen sen der gibi Putin vermiş veriştirmiş. Ahmet Davutoğlu öncülüğünde komşularımızla sıfır sorun temelli politikada son hızla ilerliyoruz. Putin'i de hallettiysek  (şöyle bir yokladım (Türkiye'nin 360 derece çevresini başka ülke kalmadığını farkettim) geriye birşey kalmadı demektir.  Dünya basınında, Türkiye'nin Suriyeli teröristlere silah barınma lojistik yardım gibi her türlü desteği verdiği çarşaf çarşaf yayınlanırken  kalkmış Putin'e laf söylüyoruz.
Sonra kalkıp içimizdeki hainlerin örgütüne dış güçlerin desteği ve müdahalesine karşı çıkıyoruz. Hatta diyoruz ki (ya da demek istiyoruz); Nato göreve gelsin Pkk'ya müdahale etsin, Türkiye'nin her yerinde Coni üsleri yetmiyormuş gibi bir de dağlarına da kamp kursun. Hangi Nato göreve gelcekse artık. Bildiğimiz kadarıyla Nato Amerika'nın emperyalist planlarını gerçekleştirmek üzere arka bahçe olarak kullandığı bir paravan. Vergiden kaçmak isteyen şirketin ikide bir isim değiştirmesi gibi. Pkk'lılara uçaklardan yiyecek atanların Amerikalılar olduğunu kanıtlayıp belgelerle Ankara'ya giden Eşref Paşa'nın akıbetini unutmuş muyuz?
Konuyu dağıtmadan geri dönecek olursak; İsrail'in öldürdüğü Niyazi'ler için, Amerika'nın geçirdiği çuval için ses çıkarmayan Recep Tayyip birilerinin çıkarı için Türk askerini Suriye'ye sokacak. Madem o kadar niyetlisiniz girmeye size o aklı verenler girsin, neden maşa olalım?
Eski filmlerden bir bölüm geldi aklıma. "Necmiye biraz kaçıktır ama Naciye'nin gönlü açıktır" diyordu kızını vermeye çalışan baba. Bizimkinin de aklı kesmez bence Putin'e, Esed'le (ney Esed mi dedim) oyalanmaya devam eder.