Subscribe Us

header ads

Benzine Yine Zam

Dünyanın en pahalı benzinini kullanan Türkiye, bu unvanı kolay kolay bırakmayacağa benziyor.Petrol fiyatları ve dövizdeki artış nedeniyle benzine yine zam geldi.
Benzine bu geceyarısından geçerli olmak üzere litrede 8-9 kuruş zam yapıldı. Zammın ardından benzinin fiyatı 4,92 liraya yükselmiş oldu.
22 Eylül’de ÖTV’nin 30 kuruş artırılmasıyla otomatik olarak gelen 26 kuruşluk zammın üstüne, bir hafta sonra yapılan 9 kuruşluk zam sonrası Türkiye dünyanın en pahalı benzinini tüketen ülke konumuna gelmişti.

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan ve kişi başına ortalama milli geliri 100 bin dolar seviyesinde bulunan Norveç’te bir litre benzin 2,06 Euro’ya (4,77 TL) satılıyor.
Millet köşe başlarında açlıktan ölüyor, bazı aklıevveller Türkiye'yi Norveç'le kıyaslamaya devam ediyor. Yahu bir bakın Norveç'in milli gelirine, kişi başına düşen gelirine, eğitim, sanayi düzeyine sonra bunu söyleyin. Türkiye gibi petrolün yatağında bulunan bir ülke, komşularının geçimini petrolden sağladığı bir ülke petrol sıkıntısı çeksin. Varlık içinde yokluk dedikleri bu olsa gerek.
Davutoğlu'nun sıfır sorun diyerek çevremizde komşu bırakmamasının cezasını vatandaş çeksin. Olsun en azından bir şeyde de dünya birincisi olmuşuz, keyfini çıkarın. Yukarıdaki resme bakıp ta "takım elbiseli pompacı olur mu" demeyin. Benzin, artık lüks tüketim malları grubuna girdiği ve üst gelir düzeyine hitap ettiği için pompacılar da artık takım elbise giymek zorundalar. Müşteri memnuniyeti...