Subscribe Us

header ads

Nevruz’u Fırsat Bilen Bölücüler Kışkırtıyor


“Yasak dinlemeyiz, sokağa dökülürüz”
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanlığı’nın yasak kararına rağmen Nevruz kutlamalarını belirledikleri tarihlerde yapacaklarını söyledi. KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi de geri kalmadı: Nevruz resmi bayram değil ki nasıl kutlanacağına devlet karar versin. Kargaşa çıkarsa sorumluluğu da hükümete ait olur!
Nevruz’u fırsat bilen bölücüler kışkırtıyor
Selahattin Demirtaş, “Nevruz programımız yer ve saat değişmeden hayata geçirilecek” dedi.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanlığı’nın yasak kararına rağmen Nevruz kutlamalarını belirledikleri tarihlerde yapacaklarını söyledi. Demirtaş, BDP il binasında düzenlediği basın toplantısında, 12 yıldır partileri öncülüğünde Türkiye’nin birçok yerinde planlı ve programlı Nevruz kutlamaları yaptıklarını, bugüne kadar yaptıkları Nevruz kutlamalarında tarih engeline takılmadıklarını belirtti. Bu yıl hükümetin yasaklamak için bahane aradığını ileri süren Demirtaş, Nevruz’un 21 Mart’ta kutlanmasına yönelik karar alındığını, bu nedenle mitinglerinin 21 Mart’taki hariç tamamının yasaklandığını savundu. Daha önce planlanan 127 merkezde Nevruz planlama ve programını iptal etmediklerini ifade eden Demirtaş şöyle dedi: “İstanbul ve Diyarbakır dahil olmak üzere 21 Mart’a kadar Nevruz programımız yer ve saat değişmeden hayata geçirilecek. AKP, valilikler eliyle sadece mitinglerimizi yasaklamıştır. Nevruz kutlamaları yasaklanmamıştır. Ama miting yapma, büyük sahne ve ses düzenlerini kurma şansı olmayabilir. Ancak aynı yerlerde aynı saatlerde büyük Nevruz kutlamaları yapacağız. Bu nedenle Nevruz kutlamaları yasaklı değil, engellenemez.” KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi ise “Nevruz resmi bayram değil ki nasıl kutlanacağına devlet karar versin. Kargaşa çıkarsa sorumluluğu da hükümete ait olur” dedi.
İlk gerginlik Bodrum’da
BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak da partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyerek valiliğin yasaklamasına rağmen Nevuz bayramını Pazar günü Kazılıçeşme’de kutlayacaklarını açıkladı. Milletvekili Hasip Kaplan ve İl Başkanı Asiye Kolçak’la kameralar karşısına geçen Kışanak , “Bu senede geçmişte olduğu gibi nevruz bayramının organizeli bir şekilde, halkın kendisinin yüklediği anlamla kutlayabileceği bir nevruzu organize etme konusunda sorumluluk aldık. Yapmak istediğimiz sadece bir organizasyondu” dedi. Öte yandan Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde nevruz kutlaması yapmak isteyen BDP üyeleri polis tarafından engellendi. Gümbet pazar yerinde toplanan grup, bir süre oturma eylemi, ardından alkışlarla basın açıklaması yaptı. Nevruz ateşi 3 kibrit çöpü ile yakılırken, sloganlar atıldı. Grup, polis tarafından dağıtıldı. BDP İlçe Başkanlığı çevresindeki evlerde oturanlar evlerinin pencerelerine Türk bayrakları astı.
____________________
Bugün hep beraber izledik görüntüleri televizyonlardan, İstanbul'u zindan ettiler. Arabalara, işyerlerine, metrobüslere, vatandaşlara, duraklara, kaç bin yıllık surlara bile saldırdılar kürtler. Kuracağım bütün cümleler olmayan şerefleriyle ilgili olduğu için kurmuyorum. Bunları görüpte, yine kardeşim diyenlere yazıklar olsun.