Subscribe Us

header ads

Atatürk'e hakaret eden kadın tutuklandı, ya diğerleri?


Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden ve büyük tepki çeken Safiye İnci hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret ettiği görüntüsü sosyal medyada yer alan kişiyle ilgili Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatıldığı bildirilmişti.
Yapılan çalışma sonrasında Safiye İnci polis tarafından Ankara’da gözaltına alınmıştı. Konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:
"Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiğine dair video görüntüsü sosyal medyada yer alan şüpheli şahıs, yürütülen tahkikata müteakip Ankara Demetevler’de yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahıs, emniyet müdürlüğünde alınacak ifadesinin akabinde adliyeye sevk edilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
Safiye İnci adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edild
i.
Son birkaç gündür özellikle sosyal medyayı fazlasıyla meşgul eden bir görüntüydü bu. Anıtkabir'e gelen bir canlı, burada Atatürk'e hakaret ediyor ve Tayyip Erdoğan'la kıyaslıyordu.
Bir provokasyon mu, bireysel bir hareket mi adli makamlar ortaya çıkaracaktır. Burada kadının yaptığı algı başörtüsü ve Atatürk düşmanlığının bir arada verilmesiydi. Malum ülke pamuk ipliğine bağlı, insanlar diken üstünde ve hemen kavga çıkabiliyor. Ülke son yıllarda bilerek, isteyerek kutuplaştırıldı ve birbirine düşman edildi. Bunu kimlerin yaptığı belli zaten. Kendilerine bir düşman yaratıp, onun üstüne oynayarak kendi partizan kitlesini yaratmaya ve karşı taraftaki insanlarla araya bir uçurum, aşılmaz bir set koymaya çalışan siyasetçiler var. Bu toplum mühendisliğinde de başarılı oldular fazlasıyla.
Bu video ve verilmeye çalışılan algıya sorgusuz inanıp, başı kapalı bu canlı üzerinden bütün kapalı kadınlara ve daha da genelleyip dindar kesime hakaret edenler de oldu. Toplumdaki Atatürk düşmanlığının dindarlıkla veya başka bir şeyle hiç ilgisi yok. Tamamen cehaletin ürünü bu düşmanlık. Kendi siyasi tabanını yaratmaya çalışanların bir ürünü bunlar. Okumayan, araştırmayan, her duyduğunu sorgusuz kabul eden bir kitle yaratılmaya çalışılıyor.
Bu düşmanlığa fırsat vermemek lazım. Bu ülkede Atatürk'ü seven milyonlarca başı kapalı insan olduğu gibi, Atatürk'ü sevmeyen milyonlarca da başı açık insan var. Dediğimiz gibi bunun nedeni tamamen cehalet.
"İnsan Türk olur da nasıl Mustafa Kemal Paşa'dan yana olmaz?"
Safiye İnci'nin yaptığı bireysel -veya propaganda amacıyla birileri tarafından yönlendirilerek- yaptığı terbiyesizliği bütün bir kesime mal etmek, insanları itham etmek, bu videoyu asıl amacına ulaştırır. Bu oyuna gelmeyelim.
Bunun dışında cahil olmayan, tamamen kuyruk acısından dolayı Atatürk düşmanlığı yapan ve imkanları dolayısıyla milyonlarca kişiye ulaşan, zehir saçan mikroplar var. Hele psikopatın biri var. Mahkeme çocuğun velayetini bu Yunan artığına değil de annesine vermiş. Adam (!) onun suçunu bile Medeni Kanun dolayısıyla Atatürk'e atıyor. Bir başkasının dedesini vatana ihanetten dar ağacında sallandırmış, onun kinini güdüyor.  Böyle mahlukatlar fazlasıyla var. Asıl onların susturulması lazım.


Yorum Gönder

0 Yorumlar