Subscribe Us

header ads

ABD'nin 15 Temmuz Mesajı

ABD Dışişleri, "İki yıl önce menfur başarısız darbe girişiminde yaklaşık 250 Türk vatandaşı hayatını kaybetti ve binlerce kişi de yaralandı. Ölenlerin ve yaralananların ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz" açıklaması yaptı.
ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert'in yazılı açıklamasında, "İki yıl önce menfur başarısız darbe girişiminde yaklaşık 250 Türk vatandaşı hayatını kaybetti ve binlerce kişi de yaralandı.
Ölenlerin ve yaralananların ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.
ABD'nin Türkiye'deki demokrasi kurumlarının yanında olduğunu vurgulayan Nauert, "Başarısız darbe girişimi, demokrasiye bir saldırıdır ve demokrasinin korunması için azim ve temel özgürlükleri korumanın gerekli olduğuna ilişkin çarpıcı bir hatırlatmadır." açıklamasını yaptı. 
Sırf laf olsun diye yapılmış bir açıklamadan ibaret. Aynı bu bildiri gibi bizim Amerika'yla olan stratejik ortak- müttefiklik gibi şeyler de kağıt üstünde.
Öyle ki Amerika PKK'yı besliyor, silah veriyor, destek oluyor. Bununla ilgili binlerce haber bulabilirsiniz internette.
Daha da komik olan yukarıdaki yayınladıkları metin. Fethullah denen yaratık bu darbeyi veya devlet içinde yıllarca adım adım planlı bir şekilde adam yerleştirip, ele geçirmeye çalışacak kadar zeki biri değil. İlkokul mezunu, salya sümük ağlamaktan başka bir marifeti olmayan tipik şakirt. Onu asıl kullanan ve yönlendirenler ise 20 yıldır oturduğu binadan dışarı bile çıkarmayan, Fetö terör örgütünün arkasındaki güçlerdir. Amerika madem Türkiye'de bir darbe girişimi olduğunu biliyor, yüzlerce insanın bu darbe girişimi sırasında hayatını kaybettiğini de biliyor, peki bunların baş müsebbibi olan takkeli soytarıyı neden Türkiye'ye iade etmiyor?
Bütün bilgi ve belgelerin Amerika'ya iletildiği ve iade talebinde bulunulduğu kesin olan bir şey. Amerika ise buna karşılık hiçbir şey yapmıyor "stratejik ortak, Ortadoğu'daki müttefikimiz" diye çocuk kandırır gibi açıklamalar yapıyor.
Amerika'nın Türkiye'de üsleri var. Her gün uçak kaldırıyor, postallarıyla kutsal topraklarımızı kirletiyorlar. Buradaki habere göre yakın zamanda bu üslerin kapısından içeri bile giremeyecek duruma geleceğiz. Peki bunun neresi müttefik, neresi stratejik ortak?

Yorum Gönder

0 Yorumlar