Subscribe Us

header ads

Hasbihal


Sitenin mail adresine gelen mesajlara hızlıca bir göz attım. Genel olarak neden aktif içerik girmediğimiz soruluyor. Sevgili ziyaretçilerimiz, söylenebilecek ve yazılabilecek hemen her şeyi zaten daha önce yazdık. Sitenin arşivinde ana temamız olan Türklük ve Alevilikle ilgili çoğu şeyi bulabilirsiniz. Bunun dışında zaman zaman gündeme dair veya ilginç bulduğumuz paylaşımları da yapmaktayız. Arada bir karşınıza çıkan reklamlara bakmayın. 16 senedir bu siteüzerinden tek kuruş para kazanmış değiliz. Kendi masraflarını çıkarır umuduyla Google reklamları aldık ama onu da tıklayan olmadığı için kuruş kuruş birikiyor. Hesaplarımıza göre ödenebilecek en düşük miktar olan 200 TL'yi,  2048 yılında ilk ödemeyi alabileceğiz. Bir domain bile 200 lirayı geçti. Muhtemelen bu son yayın senemiz.

Biz de herkes gibi ülke ekonomisinden ve yöneticilerden umudumuzu kesmiş vaziyetteyiz. Artık dolar kurunu, altın fiyatlarını, marketteki ürün fiyatlarını takip etmekten korkar hale geldik. Cebimizdeki para günden güne eriyor ve hiçbir şey yapamıyoruz. Kafasını kuma gömmüş bir kısım güruh var maalesef. "Dolarla mı maaş alıyorsun?" gibi geri zekalı sorularlamuhatap olmak zorunda kalıyoruz mevcut gidişatı beğenmeyen insanlar olarak. Madem dolarla maaş almıyoruz, dolar her arttığında marketteki ürünlerin fiyatları neden artıyor? Cebimize giren para miktarı aynı olduğu halde, aynı ürünleri almak için her gün neden daha fazla para ödemek zorunda kalıyoruz? Bu insanlarla konuşmak, iletişim kurmak mümkün değil. Zaten hepimizin bildiği ve maruz kaldığı şeyleri buraya yazarak daha fazla canınızı sıkmak istemiyoruz. 

Ülke olarak hızla bir uçuruma doğru gidiyoruz. Çevre ülkelerin BİM'i, A101'i haline geldik. Kendi ülkelerinde çerez aldıkları paralarla burada arabalar dolusu alışveriş yapıp geri dönüyorlar. Üç beş milyar dolar gelir umuduyla düne kadar terörist ilan ettiğimiz Arap şeyhlerinin kapısında sabahlıyoruz. Daire alana vatandaşlık hediye ediliyor. Halk ekmek büfelerinin önünde binlerce kişi sıra bekler hale geldi. İnsanlar ay sonunu getirebilmek için öğün atlıyor. İşsizlik, yoksulluk tavan yapmış dururmda. Halinden hiç şikayetçi olmayan küçük bir azınlık var. Kim olduklarını hepimiz iyi biliyoruz. Zaten bu kadar çileyi de onları daha fazla doyurabilmek için çekiyoruz. Bütün bir milletin ve devletin geleceği bir adamın iki dudağı arasından çıkacak olan söze göre şekilleniyor. Delirmek üzereyiz, belki de çoktan delirdik. O yüzden hiçbir şeyi umursamıyoruz



Yorum Gönder

0 Yorumlar