Subscribe Us

header ads

Öldürülen PKK’lının Babası: Başım Dik

Başın kopsun soysuz güruhun fırlatıp çıkardığı döl israfı. İnsan ve maymun arasında gidip gelen, binlerce yıllık Türk devletini yıkıp, ondan parça koparabileceğini zanneden hainler sürüsü bunlar. Ekmek yediği tabağı pisleten haini savunması için, insanın aynı mayayla yoğrulması gerek. Öldürülen kürtlerin beş katı dağa çıkmışmış. Onları da en kısa bunun yanına göndermeyene yazıklar olsun
Kato Dağı’ndaki çatışmada öldürülen ’Serhat Hakkari’ kod adlı PKK’lı Hakan Turgut’un cenazesi Hakkari’de toprağa verildi.
Öğle saatlerinde Hakkari Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Hakkari Devlet Hastanesi morguna getirilen Hakan Turgut'un cenazesi, buradan da PKK flamaları ile İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan posterleri taşıyan yaklaşık 3 bin kişilik grup tarafından Sümbül Mahallesi'nde bulunan Seri Solan Mezarlığı'na götürüldü. PKK'lı teröristin cenazesi sloganlar ve Kürtçe marşlar eşliğinde gömüldü.

BDP'Lİ KURT: KÜRDİSTAN HALKININ BAŞI SAĞOLSUN
PKK'nın cenazesine katılan BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Şu an toprağa verdiğimiz PKK'lı sadece ailesinin evladı değil, tüm Kürt halkının evladıdır. Son iki ayda bir çok Kürt gencini toprağa verdik. Fakat sadece Hakkari topraklarında dağda öldürülen PKK'lıların 5 katı son iki ayda dağa çıkmış durumda. Ümidimiz odur ki, bu son şehit olsun. Kürt gençleri, Türk, Arap ve Çerkez gençleri ölmesin" dedi.
Adil Kurt konuşmasında cenaze töreni nedeniyle kapatılan kepenklerin açılmasını isterken, Tüm Kürdistan halkının başı sağ olsun diyoruz. Herkes kepenkleri açıp işine gücüne baksın.Hafta sonu düğünleri olanlar da düğünlerini yapsınlar dedi.
PKK'lı oğlunu toprağa veren Nihat Turgut da "Bugün kaybettiğim oğlum için başım diktir. Ben hiç üzülmedim. Ben 25 bin gerillanın ailesinden daha iyi değilim. Ben de onlar gibiyim. Ben bu davamdan asla vazgeçmeyeceğim. Kürtler özgür olana kadar bu mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.
DHA