Subscribe Us

header ads

Türkçe Ezan

Bu konuya girmek aklımda bile yoktu lakin televizyonda gezinirken ismi 5'e benzeyen bir kanalda Türkçe ezanın öyküsü anlatılıyor ve başlıkta da 18 yıl boyunca "Tanrı Uludur" denildi diyordu. Bununla beraber Atatürk'e ve Cumhuriyete üstü açık hakaretler ediliyordu. Arkada ise ne hikmetse Alparslan Türkeş'in resmi vardı. Daha fazla duramadığım için Türkeş'in orada ne işi olduğunu öğrenemedim.
Küfür etmek adetim olmamasına rağmen bu kuralı çiğneyip kocaman bir biiiip dedikten sonra "Lan sığır; adı, dili, kültürü, kısacası her şeyi Türk olan bir ülkede "Tanrı Uludur" değil de ne demesini bekliyordun? Asıl "Allahu Ekber" derse bunda bir tuhaflık var demektir.
Videonun altındaki yorumlarda ise bir yığın cahil cühela iki gıdım beyinleriyle ezikliklerini gidermek için cevaplar vermişler sözde. Yüzüne türkürsen "ya Rabbi şükür der" sözüne en çok uyanlar işte burada toplanmış. Aslında orada dahi cevaplar verilmiş fakat hanzolar bilmediğini okumaya devam etmiş. Sığırlara verilen cevaplardan alıntılar:
@beyazkuzgun1 Kur'an'a göre namaz İbrahim Peygambere öğretilen bir ibadet şeklidir. (bkz. Vikipedi - Namaz)
İbrahim Peygamber'in dili İbranice. Yani İbrahim Peygamber bile namazı farklı bir dilde kılarken, bizim ezanı Türkçe okutmamızın neresi günah ? Önemli olan niyettir arkadaşım NİYET. Sen Allah'a Tanrı desende yürekten diyorsan O seni anlar.Sen merak etme.
@ikkegoede kuran herdilde cevirisi vaciptir, arapca anlamayanlarin da kendi dilinden okumasi kisi icin daha hayirlidir,anlamadigin kuranin hicbir faydasini göremezsin,!! bunu kuran söylüyor,kurani anlayabilmelisin ki ruhuna hitap etsin,
araplara benzemekde bizlere yakismaz,biz türküz türk olarak kaliriz.araba benzeme gibi bir derdimiz olamaz.arabin benzenilicek bir güzelligi özelligi de yoktur,bize din lagzim benzerlik deyil !islam dini evrensel bir dindir,kutupdaki araba benzeyemez
@beyazkuzgun1 öncelikle ziya gökalp'in öyle bir durumu yok.nereden nasıl duyduysan sana sallamışlar sende inanmışsın. sonrasında Tanrı ile Allah kelimesi eş değerdir. Kuran'da Allah geçmesinin sebebi Arapça olmasıdır. Allah'ın Türkçe'si Tanrı'dır. Hatta Orta Asya'da ki Atalarımız Tengri derlerken Anadolu'ya göç ettikten sonra Tanrı olmuştur. Önemli olan kelimeler değil niyettir. Sen TANRI'ya gönülden inanıyorsan ona nasıl seslenirsen seslen seni koruyacaktır.
@UltrAslanMhp Pes yani, tarihi gerceklere bu kadar bir insan gözünü kapatir. Git sen büyüklerine sor bakalim. Atatürk olmasaydi Ananin bacinin adini Petra koyup fransiz ve ermeni soyu bellerdi. Geri zekalimisin sen. Son padisah Sevr anlasmasini imzaladi, alin bu topraklari pasta gibi paylasin dedi. Iskenderun'u misalem resmen kücük Fransaya cevrirmislerdi. Heryerde Fransiz pankartlari, fransa propagandasi. Senin böyle bu devlete cemkirebilme hakkini Atatürk sagladi. Nankör kedi.
Türkçesi Arapçadan kat ve kat daha güzel olan ezanı illa arapça okutucaz diye bir tarafınızı yırttınız. Al sanki Mekkedeyiz her gün Arapça Ezan dinliyoruz...MrDenocan
@koceyp Bu beyni Arap ideolojisi Islamla afyonlanmis hilkat garibelerine laf anlatamazsin. Ataturke atip tutuyor, Turk oldugumuz icin bize devsirme diyor, sonra Osmanliyi ovuyor. Osmanli analarinin hepsi Yahudi, Yunan, Ermeni, Sirp vs. Kim devsirme belli oluyor.
@slxp00 Binlerce yıl önce yani o zaman ne Müslümanlık var ne Hristiyanlık nasıl oluyor da daha Allah kelimesi ortaya çıkmadan varolan Tanrı kelimesi Allah kelimesine karşı çıkmış oluyor???
@slxp00 Aşağıdaki arkadaşların yorumu okuyun anlarsınız ayrıca kimse bana Arapça okucaksın diye emir vermemiş göremiyorum öyle bir emir istediğim dilde okur söylerim kimse de karışamaz.Bana kural söyleyin bir ayet verin bak kardeşim sana Arapça konuşcak okucaksın diyor de eyvallah.Araplar Türkleri katleterken Müslümandı,bizi satarken müslümandı ben Tanrıyla mı milliyetçi oldum...
Allah'im ya Rabbim, beyin ver bu insanlara. Allah kelimesi arapcadir, God kelimesi inglizcedir, Jahve kelimesi ibranicedir, Tanri kelimeside Türkcedir, ve hersey Allah diye anladigimiz kavrami adlandirmak icin kullaniliyor. Tanri 1001 degisik dil yaratmis, bin bir degisik dilde, onu adlandirmak icin kelime bulunuyor. Ee ne var bunda. Kendi yarattigi dili anlammiyor, Allaha"Tanrim" diyince baskasina dua ettigimimi düsünücek? Cahiliyetin bu kadar oldugunu ben bile düsünmemisdim ya.Zerabun
Ve farkettim ki memlekette ne kadar yobaz var. Bu kadar Arap sevdalısının olduğu bir yerde Türk kalabilmemiz bile bir mucize.

Yorum Gönder

0 Yorumlar