Subscribe Us

header ads

Zülfü Livaneli’nin Uydurmasına Cevaptır

Zülfü Livaneli, adına köşe yazısı dediği kime neye hizmet ettiği belli olmayan işgaliyesindeki mürekkep israflarından birinde “Kürt aslılı Ziya Gökalp’in ortaya attığı Türkçülük tezi” diye araya sıkıştırdığı sosyal mesajı nasıl olsa anlaşılmaz diyerek gönderivermiş. Mademki böyle bir şey söyledin arkasını da getirseydin ya muhterem. Ziya Gökalp’in devrinde kendisine aynen sizin gibi iftiraları atanlara verdiği yanıttan kısa bir parça aktarayım. Merak buyurursanız devamını siz bulursunuz. Bu şiirden haberiniz olduğunu sanmıyorum çünkü bu cevabın üzerine böyle bir yazıyı yazmazdınız. Herhalde karlı kayın ormanında geceleyin yürürken amca diye seslenen birisi yazılarınız arasına bunu da sıkıştırmanızı söyledi. Çünkü Ziya gökalp’in kim olduğuna dair en ufak bir fikriniz bile yok.
Türklük hem mefkûrem, hem de kanımdır:
Sırtımdan alınmaz, çünkü kürk değil!
Türklük hâdimine “Türk değil!” diyen,
Soyca Türk olsa da “piçtir! Türk değil!
Siz ve sizin gibilere bunu söyleyen bizzat o çamur attığınız Ulu Bilge’nin kendisi. Başbuğ’un dahi fikir babam dediği kişiye Kürt diye hakaret etmek için insanın öncelikle Atatürk’ten yana bir karın ağrısının olması gerekir. Ki böyle bir ağrınızın olduğu diğer yazılarınıza bakılınca anlaşılıyor. Bu iftirayı nasıl, neden, nerenizden uydurduğunuzu hakikaten merak ediyorum. Benim aklıma bir yer geliyor fakat onu söylemeye terbiyem müsaade etmez.
Eğer ki Türkiye Cumhuriyeti’nin doğu ve güneydoğusunda doğan herkes Kürt oluyorsa o zaman, Mozambik’te doğan her Papua Yeni Ginelinin Arjantinli, Avusturya’da doğan Meksikalının Japon olması gibi bir sonuç ortaya çıkar ki bu da hiçbir akıl mantık ve bilim ölçüleriyle izah edilemez.
Sizin iftiranızı doğru kabul ederek şöyle bir soru sorası gelir insanın; eğer ki Kürtler Ziya Gökalp gibi birini çıkarabilmişlerse onun ölçütlerinde veya farklı alanlarda çıkardıkları diğer şahsiyetler nerede? Sizin de onaylayacağınız gibi her millet dahiler, yetenekler çıkaramaz. Kürtlerin birkaç yüzyıllık tarihi boyunca dünyaya kazandırdığı bir tane karakter söyleyin ki adı minnetle, şükranla anılır olsun. Boşuna aramayın çünkü öyle birisi yok. Kürt adının neyle beraber anıldığını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bir başka taraftan bakarsak Kürtlerin Ziya Gökalp’i göklere çıkarması, başının üstünde taç etmesi gerekir. Böyle bir insanın onların arasından çıktığı için Tanrı’ya şükretmesi gerekir.
Asıl amaç Türk Milletini, Türk milliyetçiliğinden soğutmak ve onlara “bakın sizin Atanızın fikir babam dediği kişi, Cumhuriyetinizin temel taşlarını koyan kişi de kürt” algısı yaratmak, milletin Atatürk ve Cumhuriyetle olan bağını koparmak ve Türkiye Cumhuriyetinde Kürtlerin de hakkı olduğu şuuraltı ve kardeşlik nidaları altında parça koparmaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar