Subscribe Us

header ads

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi Olması

Ülkenin kaderini ve geleceğini belirleyecek olan malum seçim yaklaşırken, muhalefet kanadının adayının kim olacağı da merakla bekleniyor. Gündemde şimdilik Kılıçdaroğlu var. Erdoğan'ın karşısına rakip olarak isteyeceği birinci kişi de odur. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na karşı seçimi her türlü rahatlıkla kazanır. Bunun nedeni de CHP'nin toplum hafızasındaki imajı veya değil Kılıçdaroğlu'nun siyasi başarısı/başarısızlığı değil, doğrudan doğruya etnik kimliği ve mezhebidir. Etnik olarak da Türk olduğunu söyledi defalarca ama yine de Tuncelili olması yüzünden üzerine yapışan bir Kürtlük etiketi var. 

Akp mezhepçi bir temel üzerine oturup onun üzerinden siyaset yaptığı için karşısında da aynı ayarda bir rakibin olması lazım. Büyükşehir belediyesi seçimlerinde kaybetmelerinin nedeni de bu siyaseti mezhepçi temel üzerine oturtamadıkları içindir. CHP’nin, Kılıçdaroğlu’yla birlikte Alevilerin partisi olduğu ve parti teşkilatlarının Alevilerle doldurulduğu söyleniyor sürekli. Bu da tamamen propaganda. Son derece ayıp, ahlaksız ve adi bir şey ama bütün milletvekillerinin mezhepleri, etnik kimlikleri basit bir araştırmayla bulunabilir ve hangi partide ne kadar Alevi/Sünni, Türk/Kürt/vs vekil var tespit edilebilir. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, Kılıçdaroğlu’yla birlikte CHP aşırı derecede sola kaydı. Atatürk’le, Altı Ok’la zerre ilgisi olmayan hatta Atatürk’ün ideallerine düşman olan bir sürü insan partide koltuk sahibi oldu. İçlerinde il başkanları, milletvekilleri, genel başkan yardımcıları var.

AKP’nin yaptırdığı anketlerde bile Mansur Yavaş Erdoğan’a karşı rahatlıkla kazanıyor seçimleri. Erdoğan da bunu çok iyi bildiği için kendisine rakip olarak Kılıçdaroğlu’nu istiyor. Daha önceki seçim propagandalarında defalarca kez Alevilik üzerinden eleştirdi. Biz her ne kadar kardeşlik edebiyatı yapsak da toplumda mezhepçilik mikrobu yaygın olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor. Kılıçdaroğlu da bundan nasibini alıyor. Eleştirecek bir şey bulamadıkları zaman Aleviliği üzerinden vurmaya başlıyorlar sanki Alevi olmak suçmuş gibi.

“Eee kardeşim senin sitenin adı da Alevi, sen mezhepçilik yapmıyor musun sanki?” diye bir soru mutlaka sorulur böyle bir cümleye karşılık. Bunun cevabını daha önce defalarca kez verdik. Birazcık siteyi inceleyen herkes burada mezhepçilik yapılmadığını, tam aksine Türk milletini bütünleştirmek için çaba harcandığını rahatlıkla görebilir. Neyse konumuz bu değil. Kılıçdaroğlu aday olursa Aleviliği öne sürülecek mutlaka. Günlük hayatta insanlarla azıcık sohbet eden herkesin aklına gelen ilk şey budur. Aynı şeyi CHP’nin ortağı olan İyi Parti milletvekili de söyledi geçtiğimiz günlerde.

Gönül ister ki partilerin vizyonu, projeleri üzerinden kampanyalar yürütülsün ama bu ülkede pek mümkün değil. İnsanlar sefalet içinde sürünseler bile yine de sefaletlerine neden olan kişilere oy vermekten vazgeçmiyor. Takım tutar gibi parti tutuyorlar.

Konuyu uzatmayalım, bu ahlaksız siyaset arenasında yapılacak en doğru şey Mansur Yavaş’ı aday göstermektir. Veya toplumun büyük bir kesiminin üzerinde anlaşma sağlayacağı biri olmalıdır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar