Subscribe Us

header ads

Kodamana Sınavsız Memurluk, Garibana KPSS

Ülkemizde örneğini daha önce milyonlarca kez gördüğünüz bir haberi paylaşacağım. Artık bu tür haberler o kadar sıradan gelmeye başladı ki, hiç sorgulamıyoruz bile. Bu ülke tam olarak bir liyakatsızlar cenneti olmuş durumda. Bir adım bile ileri gidemeyişimizin nedeni de bu. Devletin bütün kadrolarında, o koltukları hak etmeyen kişiler oturuyor. Göstermelik sınavlar yapıyorlar sonra sözlü mülakatta kendilerinden olmayan kim varsa birer birer eliyorlar. Bu durumun sadece bu iktidara has bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Bütün partiler seçim vaatlerinde seçmenlerine iş bulma sözü veriyorlar. Kendileri fabrikalar açmadığına göre, başına geçtikleri kurumlara da kendi adamlarını yerleştiriyorlar. 
Herhangi bir yerde tanıdığı olmayan, bir cemaatin tarikatın cüppesi altına girmemiş, bileğinin hakkıyla kazanmaya çalışanlar ise iş bulamadıkları için dışarıda kalıyorlar. Hiçbirimiz bunu hak etmiyoruz. İnsanların emeğiyle, geleceğiyle, hayatıyla oynanıyor. Ağızlarından kul hakkını düşürmeyenler, aldıkları her nefeste kul hakkı yiyorlar. Sonra da sağa sola din, iman, ahlak, şeref gibi değerlerden bahsedip kendilerine siper olarak kullanıyorlar.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin'in kızı, sınavsız olarak ve istisnai kadrodan Tekirdağ Valiliği'nde işe başladı. Tevfik Keskin, "Tıpkı belediyeler gibi valiliklerin de sınavsız memur alma yetkisi var. Kızım da bu şekilde memur oldu. Keşke her babaya kısmet olsa da çocuğunu işe yerleştirse" dedi.
Keskin, "O da kısmet bir yerde. Çoğu kişinin de olmuyor. İstesem daha yüksek maaşlı yerler de vardı. Bu imkanım da var ama ‘burası olsun' dedik. Allah razı olsun. Belediyelerin de valiliklerin böyle sınavsız alma yetkisi var. Biz de 4-5 ay önce başvurduk, başvurusu kabul edildi. Uygun görmüşler. Geçen hafta da göreve başladı" diye konuştu.

Adam yaptığının normal bir şey olduğuna o kadar inanıyor ki, utanmadan savunuyor bunu. Normal geliyor çünkü yasal altyapısını da hazırlamışlar. Bir yaptırımı da yok. Arama motoruna yazdığınız zaman sayıştay raporlarında sınavsız atama yapılmış bir sürü kadro görürsünüz.
Gariban Anadolu çocuğu ise KPSS kuyruklarında kazanamayacağını bildiği halde "bir umut" diyerek ömrünü çürütüyor.
Bu arada "Sınavsız memur nasıl olunur?", "Sınavsız memur olmanın şartları nelerdir?" gibi araştırmanız varsa o konuda da yardımcı olayım. KPSS şartı aranmadan memurluğa "istisnai memurluk" deniyor.
İstisnai Memurluk Kadroları ise şu alanlardan oluşmakta:

*Cumhurbaşkanlığı Memurlukları
*TBMM Memurlukları
*Bakan Yardımcılıkları
*Özel Kalem Müdürlükleri
*Başbakan Başmüşavirleri (Başkanlık sisteminin gelmesi ile bu memurluk son bulmuştur.)
*Toplu Konut İdaresi
*Türkiye İstatistik Kurumu
*Bakanlar Kurulu Sekreterliği
*Milli Savunma Bakanlığı
*Valilik Kadroları
*Milli İstihbarat Teşkilatı
*Anayasa Mahkemesi
*Diyanet İşleri Başkanlığı

İstisnai memur olabilmek içinse belirgin ve ayırt edici bir yeteneğinizin veya özelliğinizin olması gerekmekte. Bunun ne olduğunu da az çok tahmin ediyorsunuzdur. Hayır; okulda derece yapmak, C2 İngilizce, alanında yüksek lisans mezunu olmak istisnai memurluk için yeterli olsaydı, şu an muhtemelen bu satırları bir özel kalem müdürü koltuğundan atıyor olurdum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar