Subscribe Us

header ads

Tayyip Erdoğan'ın “Eyy Amerika” Dediği Saatte İncirlik…

“Eyy Amerika!” nidaları sarayda yükselirken kaç Amerikan uçağının İncirlik’ten kalkarak PYD’nin önünü açıp kolaylaştırdığını bilen var mı?
İşte Türkiye’nin siyasal manzarası bu…
Sen sarayda konuşuyorsun, ancak topraklarından inip kalkmasına izin verdiğin yabancı devletin uçakları senin özellikle “düşmanım” dediğin kimselere destek için uçuyor.
Çek bunun fotoğrafını afiş yap sokaklara as.
Bu hazin durum, yenilmiş Türkiye’nin durumudur…
“Eyy, Amerika” diye haykırsan ne yazar…
Sen sonuca bak.
Uçaklar inip inip kakıyor mu? Öz vatan topraklarından sana rağmen elini kolun sallaya sallaya girip çıkıyor mu?..
İstemediğin, “düşmanım” dediğin kimselere ulaşıyor mu?..
Malzemeleri PYD bölgelerine atıyor mu?
İşte bütün mesele bu…
Peki, bütün bunlar olup biterken Türkiye’nin dinamiklerine ne oldu?
Mesela muhalefetimiz?
Devletimizin üniversiteleri…
Sivil toplum kuruluşları…
Ya onlar?
Onlar da dâhil herkesin üzerine ölü toprağı mı atıldı? Nedir bu içe kapanıp sönüp gitme?
Kimseden etkili ve yürekli hiçbir ses çıkmıyor… Herkes seyirci durumunda hükümeti izliyor.
İzledik izledik işte sonunda tıkandık… Suriye’ye giremiyorsun. Orada cenazen olsa alıp dönemiyorsun… Uçakların sınırın dışına adım atamıyor… Geleceğini koruyamıyorsun. El âlem, sınırında “olmaz, orasını kimseye verdirtmem” dediğin Türkmen bölgesinden seni sildi.
Bütün bunlar olurken Bahçeli partisini bırakmasın…
Kılıçdaroğlu tablo indireni bulmakla zamanı geçirsin.
Çözümsüz hükümeti sarsacak siyaset kesinlikle ortayla çıkmasın…
Sonunda elin adamı gelir Türkiye’yi böler, Suriye’nin Kuzeyinde kantonlarını kurar. Şimdi etkisiz eleman rolünü benimseyip, birkaç söz söyledikten sonra yatıp uyuyanlar, ülke elden gittikten sonra ağız dalaşıyla birbirini suçlar.
Olacağı budur…
Amerika’nın planında Rusya ile iş birliği içinde Osmanlı’dan yarım kalan Sevr haritasını tamamlamak vardır. Atatürk’ün araya girmesiyle bozulan Sevr haritasını, Atatürk’ün ulus devletini yıkarak yapacaklar.
ABD’nin hazırladığı raporlarda bu açıkça söyleniyor zaten.
Bölünmüş Türkiye haritaları ise yıllardır yayınlanıyor.
Bunun için önce iki dilli bölünmüş Türkiye, yıllar sonra da Irak, Suriye ve Anadolu’nun birleşeceği, ancak bir kısmının özellikle (Ağrı ve Van, Kars ) Ermenistan’a bırakılacağı bir sürece gidilecektir.
Planın birinci aşaması, Kuzey Irak’ta tamam. İkinci aşaması, PYD ile Suriye’de kantonlar. Üçüncü aşaması Türkiye’nin Doğu ve Güney Doğu Anadolu’sunda özerk bölgeler. Dördüncü aşaması ise Türkiye’de Atatürk’ün kurduğu ulus devleti sonlandırıp Başkanlığa geçişle meseleyi tamamlamak… En sonunda beklenen ise Ermenistan’ın Anadolu’daki taleplerini karşılamak. Şimdi PKK’lıların ve HDP’nin koparmaya çalıştıkları özerk alanların önemli bir kısmı, ilerleyen zamanlarda Ermenistan’a devredilecektir…
Böylece 1990’larda başlayan ve bizimkilerin de gururla ortak olduklarını söyledikleri “Büyük Ortadoğu Projesi” tamamlanmış olacaktır.
Eğer Türkler bir sürpriz yapar da Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi planı bozarsa o başka… Saraydan “Eyy Amerika!” seslerinin yükselmesi çok önemli değil… Aynı saatlerde Amerika’nın İncirlik’te ne yaptığı çok daha önemli…

Ahmet GÜRSOY / Yeniçağ Gazetesi