Subscribe Us

header ads

Tahir Elçi’yi PKK Öldürdü

Tahir Elçi’nin öldürüldüğü saldırıda, silahın namlusundan tutarak olay yerinden kaçan kişinin, Beyaz Toros firarisi YDG-H’li Mahsun Gürkan olduğu belirtildi.
Sur ilçesinde Diyarbakır Barosu’nca düzenlenen basın açıklamasında çıkan çatışmada, Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetti, 2 polis şehit edildi, 4 polis ile AA muhabiri de yaralandı. Vatan gazetesinin Emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Sur’u kan gölüne çeviren çatışmayı, cuma günü Bağlar ilçesinde Toros marka beyaz bir araçtan ateş açarak 3 polisi yaralayan PKK teröristler başlattı.
Emniyetin verdiği bilgilere göre, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği eylemin temeli cuma günü 3 polisin yaralanma olayına dayanıyor. 27 Kasım tarihinde, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde beyaz Toros’la polislere pusu kuran ve çıkan çatışmada 3 polisi yaralayan teröristler kaçarak izlerini kaybettirmişti. Olaydan sonra Diyarbakır Emniyeti, geniş çaplı bir araştırma başlattı.
Yapılan istihbarat çalışmasında kaçan teröristlerin taksiyle seyahat ettikleri ve Balıkçılarbaşı Semti’ne geleceği bilgisine ulaşıldı. Bu bilgi üzerine 3 sivil polis tespit edilen taksiye müdahalesine ise teröristler silahla karşılık verdi. Bir polis şehit olurken bir polis de yaralandı. İşte bu andan sonra teröristler, Dörtayaklı Minare’nin bulunduğu sokağa, yani Tahir Elçi’nin basın toplantısı yaptığı alana doğru koştu. Teröristlerden biri burada Elçi’yi koruyan sivil polislerin arasından kaçmayı başardı. Hatta polislerin arkasından ateş etmesine rağmen bölgeden uzaklaştı. Yapılan ilk değerlendirmeye göre, kaçarken silahını da Elçi’nin ayağının dibine doğru fırlattı.
Haberde, bu esnada Elçi’nin bulunduğu alana ikinci bir PKK’lı grup tarafından ateş edilmeye başlandığı belirtilerek “yapılan tespitlere göre, Dörtayaklı Minare’nin bulunduğu yere 20 metre uzaklıkta 22 terörist bulunuyordu. İşte bu teröristler de çatışmaya müdahil olunca Elçi, basın mensupları ve sivil polislerinin üzerine ateş edilmeye başlandı.” denildi.
Çatışma sırasında sol elinde bir tabancayı namlusundan tutarak koşan YDG-H üyesi Mahsun Gürkan’a, sokakta güvenlik önlemi alan polisler ateş etti, ancak vuramadı. Polis, şimdi her yerde Gürkan’ı arıyor.