Subscribe Us

header ads

Türkmen Kürt’e Tabi Olmaz

Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Demirci Türkiye’ye sitem etti: Musul’a “Kürdistan” diyenBaşbakan’ın gücü bize kuru fasulye yollamaya yetiyor
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’in terör örgütünün Türkmenlere yönelik saldırıları sürüyor. Gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Nefi Demirci, Türkmenler üzerine büyük bir oyun oynandığını bielirtti. Nefi Demirci, “Türkiye’nin, Amerika’nın, İsrail’in ve Katar’ın takip ettiği politika gereği oradaki Türk varlığı Kürtlere sığınsın ve Kürtlerin istediği şekilde hareket etsin isteniyor.
Erbil’in Hewler olduğu gibi Kerkük de Kerkürtleşsin istiyorlar” diye konuştu. 2 gün önce yine Tuzhurmatu, Beşir köyü ve Telafer’e saldırıların olduğuna değinen Demirci, bölgedeki Türkmen varlığının her geçen gün tehlikeye girdiğini ifade etti. Kürt himayesine sokulmaya çalışan Türkmenlerin bunu asla kabul etmeyeceğini dile getiren Demirci, şunları kaydetti: “Asıl Türkmenler orada Barzani ile aynı masaya oturup anlaşmaya girmezler, girmeleri de doğru olmaz. Gerçek Türkler kesinlikle Kerkük’ün Kürtlere bağlanmasına kanlarının son damlasına kadar, son nefeslerine kadar engel olurlar. Fakat desteksiz ve silahsız kalmış, kimse yardım etmiyor. Türkiye istiyor ki Türkmenlerin yerlerini, dillerini, arazilerini, kimliklerini koruyacak bir güç ortaya çıksın ve o güç sayesinde de siyasi haklarını alsınlar fakat bugün Irak’ta böyle bir devlet yok.”

Can güvenliği yok
Türkiye’nin Türkmenleri yalnız bıraktığından yakınan Demirci, dış politikası gereği Türkmenlere sırt çevrildiğinin altını çizdi. Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne yazık ki Türkiye’nin bugünkü politikası gereği, gücü bize sadece kuru fasulye yollamaya yetiyor. Al kuru fasulyeyi ama sakın eline silah alıp siyasi hakkını isteme, resmen bunu söylüyor. Barzani, diyor ki biz yarın Kürdistan için referandum yapacağız. Maalesef bölgeyi Kürdistan olarak ilan eden bizim Sayın Başbakanımızdır. 17 Ekim’de Barzani’yi Diyarbakır’a davet ettiği zaman Musul’a Kürdistan demişti.” Demirci, Telafer ve Kerkük’teki yerlerini vermeye razı olmayan Türkmenlerin sıkıntı içinde olduklarını söyledi. Bazı Türkmenleri ikna çabası içinde olduklarını ifade eden Demirci sözlerini şöyle tamamladı: “Yeme içme bir şey değil fakat can güvenlikleri yok. Kimlikleri ellerinden alındı, yalnız kalmışlar. Kerkük ve Telafer’deki Türkler de kesinlikle yerlerini vermeye razı değildir. Ama oradaki bazı kesimler diyor ki gelin anlaşalım. Senin güvenliğini temin ederim, Erbil’de yaptığım gibi iki de milletvekili ve bakan seçerim senden ama bana yani Barzani’ye tabii olacaksınız, Kürdistan’a tabii olacaksınız deniyor. Oradaki gerçek Türkler bunu kabul etmezler.”