Subscribe Us

header ads

Mülteci Değil Terörist Kampı

CHP’li Mehmet Şeker Kilis’teki kampta çıkan kavga sonrası yapılan sayımda eksik çıkan bin kişi için “Suriye’ye eyleme gidiyorlar” dedi.
AKP buna açıklık getirsin
Kilis'te mültecilerin kaldıkları kampta yaşanan kavga sonrası olaya müdahale eden polisin yaptığı sayım, kampta 12 bin 500 sığınmacının barındığı sanılırken, kalanların 11 bin 500 kişi olduğunu ortaya çıkardı. CHP’li Mehmet Şeker, “Bu bin kişi nereye gitti? Buna yetkililerin bir cevap vermesi gerekiyor. Demek ki, buradaki sığınmacılar sınırın öbür tarafına geçip eylem yapıyorlar” diyerek duruma tepki gösterdi.

Kilis mülteci kampından bin kişi eksik çıktı!
Sığınmacıların bulunduğu kampta yaşanan kavganın ardından yapılan sayımda eksik çıkan bin mültecinin Suriye’ye geçip eylem yaptıkları iddia ediliyor.
Kilis’teki mülteci kampında yaşanan namus kavgası büyük bir skandalı ortaya çıkardı. Olaya polis müdahalesinin ardından yapılan sayımda kampta 12 bin 500 sığınmacının barındığı sanılırken, kalanların 11 bin 500 kişi olduğu ortaya çıktı. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, “Bu bin kişi nereye gitti? Buna yetkililerin cevap vermesi gerekiyor. Burada daha önce de söylediğimiz gibi sınırın öbür tarafına gidip gelenlerin varlığı söz konusu. Demek ki buradaki sığınmacılar sınırın öbür tarafına geçip eylem yapıyorlar” dedi.
Eyleme gidiyorlar
YENİÇAĞ’ın konu ile ilgili sorularını yanıtlayan Şeker, sığınmacıların sayısının sürekli değişmesine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Kampta kalan sığınmacılar arasında namus kavgası çıkıyor.Kavga büyüyor bunun üzerine polis müdahale ediyor. Bu olayların ardından kampta nüfus sayımı da yapılıyor. Bu nüfus sayımında da kampta iki rakam birbirini tutmuyor. Demek ki burada kalanlar gidip orada eylem yapıyorlar. AKP iktidarının artık bunlara açıklık getirmesi gerekiyor. Ortada ciddi bir durum var. Yapılan sayımdaki bu eksiklik tabloyu da ortaya koydu. Son günlerde kamplara giden BM gözlemcileri de bu durumu gözlüyor.”
Haber: Fatih Erboz / Yeniçağ Gazetesi