Subscribe Us

header ads

Çuval Alçaklığı Sineye Çekildi

9 senede hazmettik!
11 Türk askerinin başına çuval geçirilerek gözaltına alındığı 4 Temmuz 2003’teki “Süleymaniye baskını” sonrası ABD Kara Kuvvetleri’ne subay yetiştiren en eski akademilerden West Point’e öğrenci göndermeyi bırakan Ankara, bu yıl yeniden okula öğrenci gönderme kararı aldı. West Point’te 4 yıl okuyacak olan Türk subay adayları, Kuleli ve Maltepe askeri liselerinde öğrenim gören öğrenciler arasından seçilecek.
“Çuval” tepkisi 9 yılda bitti
Süleymaniye’de 11 Türk askerinin, başına “çuval” geçirilerek gözaltına alındığı 4 Temmuz 2003’teki baskın sonrasında, ABD Kara Kuvvetleri’ne subay yetiştiren West Point’e öğrenci göndermeyi bırakan Türkiye, bu yıl yeniden okula öğrenci gönderme kararı aldı. Cumhuriyet’in haberine göre, 1980’li yıllardan itibaren Türkiye’deki askeri liselerde yapılan sınavlar sonrasında her yıl bir teğmen adayı eğitim için West Point’e gönderiliyordu. Bu uygulamaya 2003’te son verilmişti. Ankara, önümüzdeki ağustos ayında bu uygulamaya yeniden dönecek.

West Point’te okuyacak Türk subay adayları, Kuleli ve Maltepe askeri liselerinde öğrenim gören öğrenciler arasından seçilecek. West Point’te 4 yıl okuyacak Türk teğmen adayları, Kara Harp Okulu’nda yapılacak “Devrim Tarihi” sınavından geçip, 30 Ağustos 2016’da Türk ordusunda görevlerine başlayacak. ABD Kara Kuvvetleri’ne subay yetiştiren akademi, dünyanın en eski askeri akademilerinden biri. Akademi New York’a bağlı Orange ilinde yer alan West Point’te bulunuyor.
Yeniçağ Gazetesi