Subscribe Us

header ads

Yaşasın Halkların Kardeşliği

Moda bir slogan var "yaşasın halkların kardeşliği" diye. Bunu her kim uydurmuşsa büyük olasılıkla anası başka,  babası başka, ebesi dedesi başka ırkların karışımıydı. Bunun başka türlü izahı olmasa gerek. Herkes aynı kanı taşıdığı, aynı yola baş koyduğu ve aynı kökleri paylaştıklarının kardeşidir.
 Bugün Azerbaycan topraklarının %20'si işgal altında ve 20 yıldır bir milyondan fazla Türk sürgünde yaşıyor. Ermeni canilerinin Hocalı’da, Karabağ'da yaptığı katliamlara yüreği sızlamayan bir Türk, bir an önce gidip gen tahlili yaptırmalıdır. Karabağ Ermeni soysuzlarının çizmeleri altında ezilirken halklar nasıl kardeş olsun?

 Çin 1949 yılında Doğu Türkistan'ı işgal etti. İşgal bugün bile devam etmektedir. Uygur Türklerini Çinliler en ağır işlerde çalıştırmakta, kızlarını zorla Han Çinlileriyle evlendirip kimliklerini unutturmakta, ilaç deneylerinde kobay olarak, organ ticaretinde ve daha nice insanlık dışı yöntemlerde kullanmaktadır. İşgalden beri Çin’in nüfusu iki milyara yaklaşırken, Doğu Türkistan nüfusu her gün azalmaktadır. Çinli Türk’ün nasıl kardeşi olsun?
 Kürtler Cumhuriyet kurulduğundan beri 30 tane isyan çıkardılar, sonuncu otuz yıldır devam ediyor ve on binlerce kişinin ölümüne, yüz milyarlarca dolar zarara neden oldu. Irak, İran, Suriye gibi ülkelerden kaçak olarak sokulan elektronik eşyadan hayvan etine, kaçak tütün sigaradan silah, uyuşturucuya kadar her şey ülkemiz pazarında satılıyor ve tek kuruş vergi ödenmiyor. Doğu illerinde açlık sefalet edebiyatı yapılmasına rağmen evlerde plazma televizyonlar var.
 Anayasamızda açıkça etnik unsura dayalı, yöresel parti kurulması yasak olmasına rağmen Kürtler kendi partilerini kurup mecliste bağımsız Kürdistan mücadelesi vermekteler. Dağda ise PKK, KCK, MLKP gibi örgütler bunun silahlı mücadelesini veriyor.
 Komünistlerin ve aklı karışık Atatürkçülerin çok sevdiği Deniz Gezmiş'in asılmadan önceki son sözlerini aktarıyorum. "Yaşasın Marksizm’in, Leninizm’in yüce ideolojisi, yaşasın Türk ve Kürt haklarının bağımsızlık mücadelesi"
 Deniz Gezmiş, ardından Atatürkçüydü diyenlere karşı ölürken hangi ideolojiye mensup olduğunu ve örnek aldığı liderleri söylemiş. Zorla yapılmaya çalışıldığı gibi Atatürkçü değil,  Marksist-Leninist. Vatansever olmadığı, kürde toprak vermek istemesinden belli. Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi diyor.
 Türk, bağımsızlık mücadelesini Doğu Türkistan için Çin'e karşı, Karabağ için Ermeni'ye karşı, Güney Azerbaycan için İran'a karşı, Asya'daki işgal altındaki özerk bölgeler için Rus'a karşı ve bağımsızlığının önündeki bütün milletlere karşı yapacak.
 Kürt, bağımsızlık mücadelesini "kürdistandan defol" diye pankartlar açtığı ve silahlı mücadelesini verdiği Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yapacak. Türkiye topraklarının yarısına yakınına, özlemini kurduğu kürdistanı kurmak için mücadele verecek,  veriyor.
 O halde Türkiye yukarıda saydığım devletler ve milletler yanında bir de içeride düşmanı olan kürde karşı mücadele verecektir.
 Aklı başında olan bir insan gayet rahatlıkla anlayabilir, sizden toprak isteyen, sokaklarınızda terör estiren, vergilerinizin heba olmasına neden olan, milyonlarca şehit vererek kazandığınız toprakları parçalamak için, sizin topraklarınızda bir devlet kurmak için en küçüğünden, en büyüğüne kadar mücadele eden Kürt nasıl kardeşiniz olur?