Subscribe Us

header ads

Suriye'ye İlk Kurşunu Bilal Erdoğan Atsın

Başbakan Erdoğan’ın Suriye’ye savaş imasına muhalefetten tepki yağdı. Erdoğan’ın oğlu Bilal’e gönderme yapan siyasetçiler, “Oğlu dövizli askerlik yapanlarla, çürük raporu alanlar bu konuda sıkıntı duymayacak” dedi.
Oğlu bedelli asker olanlar sıkıntı duymaz!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Pekin’den Suriye’ye savaş ima etmesi CHP ve MHP’den tepki gördü. Siyasi parti temsilcilerinin bu konudaki açıklamaları şöyle:
ABD’nin taşeronu
Muharrem İnce (CHP): Oğlu bedelli askerlik yapanlarla, çürük raporu alanlar bu konuda sıkıntı duymaz. AKP, egemen güçlerin taşeronudur. Suriye ile ortak Bakanlar Kurulu yaparken, Şengen değil, Şamgen derken, karşılıklı şirketler kurulurken, kardeşim Esad noktasından ne oldu da bu noktaya geldik. Irak’a demokrasi getirdiler. Herhalde Suriye’ye de demokrasi getirecekler. Taşeronluklarını perçinliyorlar.
Ateş çemberindeyiz
Turhan Tayan (CHP): Hükümet ABD’nin yürüttüğü politikanın taşeronu. Karar veren ABD’dir. Göreve sıfır sorunla başlayan bugünkü hükümet etrafımızı ateş çemberine çevirdi. Suriye ile sıcak gelişmeler kapımızdadır. Her an her şey olabilir. Gelişmeleri üzüntüyle, endişeyle takip ediyorum. Diğer konularda olduğu gibi Suriye konusunda da resmi ağızlardan kamuoyunu tatmin edecek bilgilendirme yapılmıyor.

İsrail devrede
Reşat Doğru (MHP): Suriye ile ilişkilerimiz tehlikeli bir sürece doğru gidiyor. Türk devletinin maceraya atılmasının çok yanlış bir karar. Düne kadar Esad’ın yanındaydılar, şimdi ne oldu da bu hale gelindi. Bunun arka planında ABD’nin olduğunu İsrail ile birlikte hareket ettiklerini düşünüyorum. Suriye Türkiye’nin başına iş açacak duruma getirilmiştir ki bunun da müsebbibi Başbakan ve Dışişleri Bakanıdır.
Ortadoğu yanar
Atila Kaya (MHP): Suriye’deki insanlık dramını gerekçe göstererek savaşa girmek Türkiye’nin menfaatine değil. Dökülecek kan Müslüman kanıdır. Çatışma Suriye ile sınırlı kalmaz. Bütün Orta Doğu’yu saran bir yangına dönüşebilir. Başbakan’ın oğlu 21 gün dövizli askerlik yaptı. Diğer oğlu da daha önceki yıllarda yaşadığı bir hastalıktan dolayı rapor almış. Ne diyelim ki. n Fatih Erboz
Burak raporlu Bilal dövizli
Başbakan Erdoğan’ın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan, çürük raporu alarak askerlik yapmadı. Bilal Erdoğan ise bedelli askerlikten yararlanarak, Burdur 58. Piyade Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda 2009’da 21 gün askerlik yaptı. Askerliğini döviz karşılığı bedelli olarak yapanlar arasında Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak da yer alıyor.