Subscribe Us

header ads

Toprağımızın Yüzde 20’si Ermeni İşgali Altındayken…

Dışişleri Bakanlığı, Fransa’ya tepki gösterdi: Demokrasiye, insan haklarına, düşünce ve vicdan özgürlüğü prensiplerine ters bir karar!
Düşünce özgürlüğüne de insan haklarına da aykırı!
Cumhurbaşkanı Sosyal-Siyasi Şube Başkanı Ali Hasanov da Fransa’nın kabul ettiği yasa ile dünyadaki imajını zedelediğini söyledi.
Azerbaycan: Fransa Minsk’ten çıkarılabilir
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Fransa senatosunda kabul edilen ve 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasanın Azerbaycan tarafından şaşkınlıkla karşılandığını ve şiddetle kınandığını açıkladı. Açıklamada, Fransa senatosunun demokrasiye, insan haklarına, düşünce ve vicdan özgürlüğü prensiplerine ters bir karar aldığı belirtilerek, Minsk Grubu üyeliğinin tehlikede olduğu belirtildi. Açıklamada, “Bu, Fransa’nın bazı bölgesel süreçlere katılımına ciddi zarar verebilir ve bir sıra hoş olmayan neticelere sebep olabilir” ifadesi kullanıldı. Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sinin Ermenistan tarafından işgal edildiği ve 1 milyon Azerbaycanlının hakkının ihlal edildiği kaydedilen açıklamada, Fransa’nın Azerbaycan’ın içinde bulunduğu bu durumunu görmezden geldiği, Fransa senatosunda alınan kararın sonucunda ise Fransa’nın objektifliğinin şüphe altında kalacağı ifade edildi.
Hakaret ediyorlar
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sosyal-Siyasi Şube Başkanı Ali Hasanov da, Fransa’nın kabul ettiği yasa tasarısı ile beraber dünyada var olan imajını zedelediği vurgulanarak, yasa tasarısının Fransa’ya fayda sağlamayacağını belirtti. Hasanov, tasarının düşünce özgürlüğüne ve insan haklarına aykırı olduğunu da söyledi. Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Ali Ahmedov ise yaptığı açıklamada, bu durumun Azerbaycan-Fransa arasındaki ilişkilere soğukluk getireceğini söyledi. Azerbaycan Milli Meclisi milletvekili Melahat İbrahimkızı ise açıklamasında, Fransa Senatosu’nda kabul edilen yasa tasarısı ile beraber Fransa’nın sadece Türkiye ile değil, Azerbaycan ile ilişkilerine de hakaret ettiğini söyledi.
Ayrılması şart
İbrahimkızı, Fransa’nın Yukarı Karabağ sorunundaki tarafsızlığını kaybettiğini dile getirerek, Fransa’nın AGİT Minsk Grubu üyeliğinden ayrılmasının şart olduğunu söyledi. Öte yandan yurt dışında eğitim alan ve mezun olan Azerbaycan Gençlerinin Uluslararası Forumu da, bir bildiriyle aynı talepte bulundu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar