Subscribe Us

header ads

Demirtaş Yine Sapıttı

BDP Genel Başkanı, Genelkurmay Başkanı Özel’e, “Bizim nazarımızda onbaşısın” dedi
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yine haddini aşan sözler söyledi. Demirtaş, “Kürtçe eğitimi uygun görmüyorum” diyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e, “Senin rütben orgeneral de olsa bizim nazarımızda onbaşısın. Senin kıymetin o kadardır. Bunu böyle bil. Bizim nazarımızda ha bir onbaşı konuşmuş ha Genelkurmay Başkanı. Bizim nazarımızda zerre kadar değerin, kıymetin yok yanımızda” sözleriyle tepki gösterdi.
SANA KİM SORDU Kİ
Demirtaş şöyle konuştu: “Genelkurmay Başkanı çıkmış ‘ana dilde eğitim olmaz’ diyor. Sana kim sordu ki çıkmış cevap veriyorsun? Sen önce çık katliamların hesabını ver. Paşa hazretleri çıkmış bize emir yağdırıyor. Ana dilde eğitimin olup olmayacağını sana mı soracağız? Biz Başbakan’ın bu inkar politikasını tanımıyoruz. Başbakan’ı tanımıyoruz, Genelkurmay Başkanı’nı hiç tanımayız. Bizim şahsımızda bunların meşruiyeti yok.”
Uludere olayına da değinen Demirtaş, “O köye gittik gözlerimizle gördük. Bu bir operasyon kazası değil. Ölenlerden 19 tanesi 12-13 yaşında küçük çocuk. Tamamı katledildi ki herkesin içine bir korku düşsün” diye konuştu.
_______________________________________
Şu memlekette ne pislik varsa hepsi bunlardan çıkıyor. 12-13 yaşında çocuğun terör kamplarında, kaçakçılıkla ne işi olur? Terörist yetiştireceğinize okula gönderin. Meşruiyeti yok diyorlar fakat ne hikmetse her ay sonunda bankamatikten milletin vergilerinden kesilen maaşlarını çekmeyi biliyorlar. Birazcık onur varsa sizde, varlığını kabul etmediğiniz bir devletin meclisine gelmeyin, verdiği maaşı almayın, üzerinde ay yıldız olan kimliği taşımayın.
Yiyor mu?
O zaman defolun gidin Türk yurdundan. Yüzyıllardır asalak gibi Türklerin sırtınd yaşadınız, madem o kadar adamsınız Irak’ın kuzeyinde bir kürt devleti fiilen kurulmuş durumda.
Pılınızı pırtınızı topayıp defolun gidin. Daha on yıl öncesinde ağzını açmaya cesaret edemeyen bu tayfa AKP zamanında iyide azıttı. Hükümet kaçakçı kürtleri bilerek öldürmüşmüş. Ulan hükümet de sizinle aynı istikamette yürüyor ne diye bacağına taş bağlasın, kaldı ki milletvekillerinin yine çoğu kürt. Soydur çeker demişler, Selo’nun dediği gibi olsa bunlar hiç mi hesap sormayacak, biz böyle anlaşmamıştık demeyecek? O kaçakçıların terör kamplarının yanında ne işi olduğunu da bir Allah’ın kulu çıksın açıklasın. Siviller katledildi lafı sakız gibi milletin dilinde nakarat halinde tekrarlanıyor.
Akp iktidara geldiği günden beri pkk ile mücadele eden ne kadar komutan varsa hepsi içeri atılmış durumda. bunlar bir nevi askerden pkknın intikamını alıyorlar. Yarın öbür gün, öldürülen her kürdün -dağda yada şehirde- ailesine maaş bağlanıp şehit ilan edilirlerse hiç şaşmayın.
Selahattin Demirtaş askerlik yapmamış yada o yılları hafızasından sildirmiş bir şekilde. Yada bir onbaşıdan günlerce istikamet yemiş. Rütbeleri de unutmuş.

Yorum Gönder

0 Yorumlar