Subscribe Us

header ads

Cemevine Saldıranlar KCKlı çıktı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 26 Aralık 2010 günü Velibaba Cemevi’ne yapılan taşlı sopalı saldırıyla ilgili başlattıkları soruşturma sonuç verdi.
1 yıl süren teknik ve fizikî takibin neticesinde dün Başakşehir ve 2 ayrı ilçede eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda saldırıyı gerçekleştirenlerin KCK’lı oldukları tespit edildi. Operasyonlarda, KCK gençlik yapılanması üyesi 3’ü çocuk 15 kişi gözaltına alındı. Yakalanan zanlıların, itfaiye aracının yakılmasının da aralarında bulunduğu 32 ayrı saldırı eylemine katıldıkları belirlendi.
Provokasyon amaçlı saldırı, o dönem Alevi vatandaşların büyük tepkisine sebep oldu. Terörle Mücadele polisi, yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fizikî takiplerin ardından, Başakşehir, Küçükçekmece ve Bağcılar’da KCK gençlik yapılanmasına yönelik eşzamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda, 3’ü çocuk 15 kişi gözaltına alındı. KCK’lı yöneticilerin Velibaba Cemevi’ne yönelik yapılan saldırıyı sivil polislerin gerçekleştirdiği dedikodularını kasıtlı olarak yaydıkları da tespit edildi. KCK gençlik yapılanması üyesi 15 kişinin, Başakşehir, Zeytinburnu, Bağcılar, Fatih ve Kadıköy’de 32 ayrı molotoflu, havai fişekli ve ses bombalı eyleme katıldıkları tespit edildi. Zanlıların Küçükçekmece’de sahte yangın ihbarı yaparak çağırdıkları itfaiye aracına da molotoflu saldırı düzenleyerek yakmaya çalıştıkları tespit edildi.
26 Aralık 2010’da Şahintepe Mahallesi’ndeki Velibaba Cemevi’ne gelen yüzü maskeli bir grup, PKK lehine slogan atıp işyerlerine zarar vererek, iki araca molotofkokteyli atmıştı. Çevredeki derneklere gönderildiği öğrenilen SMS’lerin etkisiyle de kısa sürede, cemevinin önünde yüzlerce vatandaş toplandı. Kalabalık hızla artınca cemevi yetkilileri gruba sağduyu çağrısı yaptı ve “Aramızda bizi provokasyona getirmek isteyenler var.” uyarısında bulundu. Olayı provokasyon olarak değerlendiren Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, saldırının organize bir iş olduğunu, saldırganları hiç kimsenin tanımadığını söylemişti. İddia edildiği gibi bir bayrak indirme meselesinin yaşanmadığını belirten Kenanoğlu, güvenlik kameralarının kapalı olmasına dikkat çekmişti. Velibaba Cemevi Dedesi eski CHP Milletvekili Ali Kurt ise, “1980 öncesinde de bu tür provokasyonlar yaşandı. Sağduyu sahibiyiz, bu oyunlara gelmeyeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.
_____________________________________
Buradan özellikle Ali Kenanoğlu hakkında bir kaç söz etmek istiyorum. Bu olayların hemen sonrasın mahallenin Alevi gençliği toplanmış ve olayı protesto ediyordu. Ellerinde Türk bayrakları dillerinde “Aponun itleri yıldıramaz bizleri” , “Ne mutlu Türküm diyene” gibi sloganlarla yürüyolardı.  Cemevi hakkında bilgi verecek olursak Hubyar ocağından ayrılma Kurtoğlu ailesinin köyünün cemevi. Aile aşırı derecede köklerine bağlı ve geleneklerini kaybetmeden bugünlere gelebilmiş Sıraç Türkmenlerinden.
Haliyle Ali Kenanoğlu’da uzaktan da olsa Hubyar soyundan gelmesi dolayısıyla bu ocakla akraba sayılır. Kenanoğlu ailesi hakkında bilgi verecek olursak; Hubyar köyünde kimsenin adam yerine koymadığı “ters Kenanlar” diye aşağıladığı bir aile. Dede talip ilişkisiyle ilgisi olmayan, kimsenin ziyaretine dahi gitmediği bir aile. Ali Kenanoğlu ise bu ailenin sivrilen bir karakteri olmasına rağmen yine kimse sevmiyor talipler yine yüz çevirmiş durumda. Hakkını teslim etmemiz gereken nokta var ki, Hubyar Sultan Ve Beydili Türkmenleri isimli kitabı. Zaman zaman bizim de kaynak gösterdiğimiz kitap okuduğunuz zaman tavizsiz bir Türk Milliyetçisi yazmış izlenimi vermektedir. Fakat Kenanoğlu bu kapıdan ekmek çıkmayacağını anlamış olmalı ki rotayı sosyalizme kırdı ve ne kadar kürtçü, bölücü, devlet düşmanı gruplar varsa işbirliğine giderek ABF Genel Başkan Yardımcılığına kadar yükseldi. Cemevine saldırının hemen ertesinde de eline mikrofonu almış ve hayır efendim kürtler bizim kardeşimiz onlar böyle şey yapmaz diyerek bir savunma yoluna gitmişti. Şimdi bu haberden sonra nasıl bir yol izleyecek merak etmiyorum. Çünkü artık ona Türk demek bile hakaret gibi algılanır. O artı bir Hubyar evladı değil evrensel bir dünyalı

Yorum Gönder

0 Yorumlar