Subscribe Us

header ads

Sonunda Ağzındaki Baklayı Çıkardı

Sonunda bunu da gördük! BDP’liler Diyarbakır’da toplanıp, ayrı bayrak, ayrı dil, ayrı polis teşkilatını da öngören ‘Özerk Kürdistan’ taslağı hazırladı
İkİ dil tartışmalarının gerginliği yatışmadan, BDP’den ‘yok artık’ dedirtecek bir adım daha geldi! Haftasonu Diyarbakır’da toplanan ve katılımcıları arasında MİT eski Müşteşar Yardımcısı Cevat Öneş’in de bulunduğu 1. Demokratik Özerklik Çalıştayı, ‘Özerk Kürdistan’ taslağı hazırladı.
KÜRTÇE EĞİTİM
Yeni bir Anayasa niteliği taşıyan taslak, üniter devletin yerine federatif bir yönetimi öngörüyor. Taslakta, kurulacak ‘özerk’ bölgenin kendisini temsil eden bir bayrağa sahip olacağı, eğitimin Kürtçe yapılacağı belirtiliyor. Demokratik Toplum Kongresi’ne Meclis rolü biçiliyor.
KAYNAKLARI BİZ KULLANALIM
Bölgedeki ekonomik kaynakların ‘Özerk Kürdistan’ tarafından kullanılması gerektiği ifade edilen taslakta, daha önce tartışmaya neden olan ancak BDP’liler tarafından yalanlanan ‘Öz savunma örgütü’nün kurulması da yer alıyor. Bu örgüt, polisin görevini üstlenecek…
NASIL KARDEŞLİK VEFA DUYGUSUDUR Kİ BU KADAR İHANETE RAĞMEN ÜZERİMİZDEN ATAMADIK. YAPILAN BİR ANKETTE KÜRTLER; TÜRKE KIZ VERMEM DE, ALMAM DA DEDİĞİ HALDE TÜRKLERDE DURUM BUNUN TAM TERSİNİ GÖSTERİYOR. YAPTIKLARI HER ŞEYİ DEMOKRASİ MASKESİ ALTINDA GİYDİREN İKTİDARDAN, BASINDAN DESTEK ALAN BU ZEVATLAR MECLİS KÜRSÜLERİNDE KÜRTÇE KONUŞMA, İKİ DİL, ÖZERK YÖNETİM GİBİ HER GÜN BİR KADEME DAHA YÜKSETEREK YAKINDA VERİN ŞU DEVLETİMİZİ DİYECEKLER.

Yorum Gönder

0 Yorumlar