Subscribe Us

header ads

Yer: Washington- ABD NATO Askeri Komitesi Karargahı

BÜYÜK İHANET
YER: WASHINGTON- ABD NATO ASKERİ KOMİTESİ KARARGÂHI YIL:1960
Bu karargâh henüz Avrupa’ya taşınmamıştır ve Fransızlar askeri kanattadır. Bu karargâhta Türk subayları da vardır. Bir gün karargâhta kurmay başkanlığı görevi İngilizlerden Fransızlara geçer.
Yeni Kurmay Başkanı Fransız Tümgeneral, karargâhtaki proje subaylarını toplar ve eldeki proje dosyalarını subaylar arasında yeniden ie dağıtıma tabi tutar. Bu dağıtımda bizim Kurmay Albay Atıf Erçıkan’a Sovyetler Birliği karşı uygulanacak PSİKOLOJİK HARB HAREKÂTI dosyasını verir. Toplantı biter, herkes odalarına çekilir. Alb. Erçıkan masasının başına henüz geçmiştir ki içeriye iri yarı iki albay girer; biri İngiliz, diğeri Amerikalıdır. Dosyayı Alb. Erçıkan’dan geri isterler, “Kurmay Başkanı bu dosyayı sana yanlışlıkla vermiş, onu geri istiyor1 derler. Albay Erçıkan çok zeki, intikal sureti fazla, İngilizcesi çok iyi, milli duyguları kuvvetli bir subaydır.
Albay Erçıkan henüz dosyanın kapağını bie açmamıştır, içinde ne olduğunu bilmiyordur, ama bu işte bir hıyanetlik olduğunu sezer ve gelenlere itiraz eder, “Kurmay Başkanı bu dosyayı bana yanlışlıkla değil, bilerek verdi., bu dodyayı size vermek” der. Ağız dalaşı devam ederken, albaylardan birisi dosyayı masanın üzerinden kapmak ister ama Albay Erçıkan daha çevik davranır. Dosyayı kapar, çekmecesine atar ve kilitler. Bu sefer tehdit safhası başlar.
Albaylar: “Bu dosyanın gizlilik derecesini biliyor musun?” derler.
Erçıkan: ” NATO’daki en yüksek gizlilik derecesi olan ‘cosmic top secrettir’.” der.
Albaylar: “Hayır burada ondan daha yüksek bir gizlilik derecesi vardır. Adı vagram’dır. Bu dosyadan değil bir bilgiyi sızdırmak, bir kelimeyi dahi sızdırırsan bil ki ölürsün” derler.
Erçıkan: “Ben de dosyayı iyice okuduktan sonra Kendi genelkurmay başkanıma arz ederim, başka kimseye söyleme” der ve kavga biter. Bu kavganın sebebi olan dosyada ne vardır?
“Dosyada Sovyetler Birliği’nin merkezi otoritesini çökertmek amaçlanmıştır. Amaca varmak için kullanılacak psikolojik harp vasıtaları, teşkilatları vs. zikrediliyordur. Psikolojik harbin esas kitleleri ise gayri Rus milletlerdir.
Dosyanın sonunda bir bölüm vardır. Orada Sovyetler Birliği’nin merkezi otoritesi çöktüğü zaman ortaya çıkacak manzara tasvir edilmektedir. Rusya’dan başka 15–16 yeni devletin meydana geleceği öngörülür. Tıpkı bu günkü gibi. Sorun bundan sonra hatırlarına gelir ve şöyle denir” Meydana gelecek yeni devletlerden beş altı tanesi Türk Devleti olacaktır. Bunların işgal ettikleri coğrafya stratejik yönden çok değerli ve tabii kaynakları bakımından da çok zengindir. Türk milletinin cengâverliği de tarihen sabittir. Bu devletler batıdaki Türkiye Cumhuriyeti ile birleşirse o zaman Hitler Almanyasından veya Stalin Rusyasından daha tehlikeli bir kuvvet batılıların karşısına çıkar. Böyle bir tehlikeyi yaratmamak, Türkiye ile doğu Türklerini birleştirmemek için alınacak tedbirler nelerdir?
(E. Tümgeneral M. İlhan Atabaş, Türkiye’nin Milli Gücü ve Türk Dünyasındaki Yeri, s. 2-3-4)

Yorum Gönder

0 Yorumlar