Subscribe Us

header ads

Hem Bozkurt Hem Deniz Gezmiş Hayranı

Ne var ne yok diye bugün feysbuk denilen illette gezerken birkaç profil gördüm ve gülsem mi sövsem mi karar veremedim. Sanki sayıyla veriyorlar bunları.
Küfür etmek pek adetim değildir ama bazı cahil embesiller insanı çileden çıkarıyor. Allah’ın denyosu Kızılbaş Bozkurt diye kullanıcı adı almış resim olarak Deniz Gezmiş’in resmini koymuş. Deniz Gezmiş hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse okulundan devamsızlık ve başarısızlık nedeniyle atılmış, ülkeyi bölmek ve Cumhuriyeti yıkmak için terör örgütü kurmuş, adama kaçırma, adama yaralama, hırsızlık, gasp, haneye tecavüz, askere polise kurşun atma, insanlar arasında paniğe huzursuzuğa, galeyana neden olacak eylemler yapma gibi bir sürü suç işlemiş. Birileri kalkıp bunlar normal şeylerdir, bunun için insan terörist olur mu diye soruyor. O zaman bende soruyorum daha 20’li yaşlarında bunları yapan birisi, eğer bırakılsaydı bugün İmralı’da yatan maymunun yerinde veya yanında olmazmıydı? Ben Deniziin asıldığı yaştan daha büyük yaşlarda olmama rağmen bu suçlardan hiçbirini işlemedim. Deniz efendiyi bıraksalar daha neler yapacaktı kimbilir? Ya Aponun yanında, ya unutulmuş, yada türdeşlerinin bir çoğu gibi patron olacaktı. Olaya Alevilik açısından bakarsak;
Deniz Gezmiş Alevi değil, ehli sünnet mensubu yani sünni bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş Alevi olması imkansız. Alevilik sonradan girilen bir yol değil değil soydan geçen bir inançtır. Deniz’den başka o devrin bir başka meşhuru olan Mahir Çayan yine Sünni geleneklerine göre yetişmiş, yine bu devirden arkadaşları Ertuğrul Kürkçü gibi meşhurların hiç biri Alevi değil.
Bu grup içerisinde İbrahim Kaypakkaya’nın anne babasının Alevi olduğu söylenir. Kendisinin komünist olduğunu söyleyen birisinin din veya herhangi bir inançla ilgisi olmamakla birlikte kimse diğerlerinin -ailesinin- dini inancını sorgulamaz, bu şahsın Alevi olduğundan dem vururlar. Kaypakkaya’nın ailesi Alevi olsa bile şahıs Alevi Türkler tarafından değil, Kürt ve Zazalar tarafından sahiplenilmiştir. Atatürk için ağıza alınmayacak sözler eden birinin Alevi Türkler içinde barınması da pek mümkün değildir. Kurduğu terör örgütü TİKKO’nun da çapulcuları ve taraftarları tamamen Tunceli civarında barınmaktadır.
Deniz Gezmiş’e dönecek olursak; zat, eylem ve söylemlerinde Alevilik adına, Alevilik yolunda hiç bir şey söylemiyor. Alevilik için yaptığı zerre kadar çalışma yok. O devirde parlak olanlardan hiçbirisi Alevi değil ve Aleviler için yaptığı hiçbir şey yok. Aksine onbinlerce Türk gencinin gayrı milli akımlara kapılıp yok olmasına neden oldular. Ve birileri de bu gençleri tutup ta geri çekmedi aksine onların kucağına doğru itti.
Sovyet hayranlığıyla yanıp tutuşmuşlar, Türkler umrunda bile değildi Deniz ve tayfasının. Tıpkı ümmetçi kardeşleri gibi ilk fırsatta Filistin’e gidip İsrail’e karşı kurşun atmayı seçti. Oysa Türklüğe dair içinde en ufak bir kıvılcım olsaydı Çin zulmü altındaki Doğu Türkistan veya Sovyet işgali altındaki Türk yurtlarına giderdi. Oradaki Türklere dair bir söylemde bulunurdu. Yaptığı tek hayırlı iş  6. Filo’yu denize dökmekti, onu da Türk Milletine değil, Vietnam’daki kardeşlerine armağan etti.Bu eylemde bile milli bir taraf bulmak hayli güçtür.
Cahil herif Türküm diyorsan önderin Atatürk’tür. Çapulcuyu değil Türk başbuğlarını örnek alırsın. Ölürken bile “yaşasın kürtlerin bağımsızlık mücadelesi” diye ölen birine hayranlık beslenmez. Kürt bağımsızlık mücadelesini kime karşı verecek düşünecek kadar beynin yok mu?
Hem bozkurt hem Deniz hayranı bir gençlik. Ahmet Kaya şarkıları söyleyerek bozkurt işareti yapanları çok gördük te, bu yeni moda galiba. Ya cehaletten, ya bilinçli olarak yapılıyor. Kızılbaş Bozkurtlar terimini ilk ortaya atan kişi olarak böyle bir saçmalığa yol açacağını bilsem hiç söylemezdim. Bu terimi kullanırken amacım mezhepçilik veya bu tarz bir harekete sebep olmak değil, Alevi çocuklarının içindeki Türklük aşkının yeniden alevlenmesini sağlamaktı.
Bir başka versiyon Kızılbaş Türkler adıyla açılmış. Adında Türk olmasına rağmen vatandaş ne kadar Türk düşmanı varsa hepsiyle arkadaş olmuş hepsine hayran olmuş ” Tunceli değil Dersim’miş, Bariz Atatürk düşmanlığı.
Aiz Nesin ve Mahir Çayan’ın arasına Necip Hablemitoğlu sıkıştırılmış, hayret diyorum.
Ahmet Kaya denilen şerefsiz olmadan hiç olmazdı zaten. Bu soysuz ki on binlerce teröriste "biz apoyu özledik" diye şarkılan söyleyen kürdistan hayalleri kuran it değil mi? "Şerefsizlerin ülkesi" diyerek milyonlarca Türk’e hakaret eden değil mi? Atatürk ve bu şahsın adının aynı yerde anılması Atatürk’e yapılacak bir hakarettir.
Emekçi var birde. Yine bu zevatta otuz yıldır Avrupa’da sürtüyor. pkk lehine, teröristleri övücü, terörü destekleyici şarkılar yapıp hem hainlere moral veriyor, hem gençlerin beynini yıkıyor. Hani nerede bir bölücünün konseri, mitingi var Emekçi orada. Adının hakkını veriyor “Kürdün adı anılmazdı, gerillalar olmasaydı” ve daha bir sürü örneğiyle Kürt terör örgütü pkk için marşlar yazıyor, kürdistan dedikleri yer için gece gündüz çalışıyor.
Bunlar sadece iki örnek. Bunlara benzer çok örnekler var, her yerde karşınıza çıkıyor. Kime inanacağını tam olarak öğrenememiş, boşlukta sallanan bir gençlik var.
Hem Atatürkçüyüm diyor, hem Deniz Gezmiş hayranı. Hem Aşık Veysel dinliyor hem Türk düşmanı teröristleri. Tarihinden bi haber olanlara
Türk’ü ve Türkçülüğü öğretmek boynumuzun borcu olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar