Subscribe Us

header ads

Esenlikler


 Esenlikler. Özellikle AB ülkelerindeki dernekler ve onların içerideki temsilcileri vasıtsıyla Alevilerin yoğun bir asimilasyona maruz kaldığı bir dönemde "ne yapabilirim?" diye düşünürken bu siteyi açmays karar vermiştim. 15 seneyi geçmiştir. Bu süre içinde birkaç kere site hacklendi, içeriği silindi. Bazı dönemler domain ve hosting parasını ödeyemediğim için siteyi yenileyemedim bloğa taşımak zorunda kaldım ama neticede bugünlere kadar geldi.

Gençliğin verdiği öfke ve heyecanla bazı konularda çok sert yorumlar yaptığımı, şimdi olgun bir kafayla tekrar okuduğumda anlayabiliyorum. Genç bir üniversite öğrencisinin hayata dair kurduğu cümlelerle, orta yaşlarda birinin kurduğu cümleler farklı oluyor. Düşünce yapısı olarak bir evrim geçirmemiş olsam da, bazı şeyleri o kadar sert değil de daha farklı kelimelerle ve daha yumuşak bir şekilde anlatabilirmişim. Bunu ancak şimdi anlayabiliyorum.

Benim Alevilik konusundaki temel rahatsızlığım, annesi babası Alevi olsa da, kendisi çoktan ateist olmuş kişilerin Alevi kurumlarına yoğun bir şekilde hücum etmesi, her alanda onların sözü geçmesi ve aşırı sol gruplara kitle kazandırmak için cemevleri ve Alevi derneklerini birer arka bahçe olarak kullanmasına yönelikti. İnsan her türlü düşünceyi, fikriyatı savunabilir. Özgür iradesinin arzuladığı şekilde istediği siyasi görüşü de benimseyebilir. Fakat bunu yaparken başkalarının inançlarını istismar etmek, sâfiyane duygularını sömürmek hiçbir ahlaka ve erdeme yakışmaz. Bugün temiz inançlı Sünnilerin inancını sömüren ve onlar üzerinden devasa servetler elde eden, hatta darbe yapmaya kalkan tarikat ve cemaatlerin yaptığıyla, Alevi kurumlarına sızıp sol yapılara partizan toplamaya çalışanlar arasında ideolojileri dışında bir fark yoktur.

Devlet ne kadarına müsaade eder bilemem fakat Alevi kurumlarına çökmeden de kendi görüşlerinizi yayabilirsiniz. Hemen hemen bütün Aleviler gibi ben de terrorist cenazelerinin cemevlerinden kalkmasından rahatsız oluyorum. Cemevi dış duvalarında devletin terör örgütü kabul ettiği ve benim de aynı düşündüğüm aşırı sol yapıların afişlerini görmekten rahatsız oluyorum. İnancımız ve kültürümüzü öğrenmek, sürekliliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak için gittiğim derneklerde yine bu grupların reklamının yapılmasından rahatsız oluyorum.

Başkaları için bir değeri olmayabilir ama ben Türk’üm. Aleviliğe dair neredeyse bütün kitap ve kaynakları okumuş birisi olarak bu inanç ve inanç mensupları içinde Türklükten başka bir şey göremiyorum. Türk dışında biri Alevi olamaz mı? Elbette olabilir. Daha geniş bir yelpazede değerlendirirsek Alevi-Bektaşi öğretisine yakın olan ve kendisini bu çatı altında kabul eden onlarca millet var. Fakat Türk dışında birilerinin de Alevi olması, bu inancın bir Türkmen inancı olduğu gerçeğini değiştirmez. Bu kısa yazıda bunu açıklamaya çalışmayacağım zira site büyük oranda bunu anlatan yazılarla dolu. Yine bir başka itirazım da Aleviliğin Türklükten çıkarılıp başka etnik unsurların himayesine sokulmak istenmesine yönelikti.

Aldığım tehditleri bir kenara bırakalım; Mit ajanı olduğumu, bu siteyi derin devletin kurduğunu iddia edenler de oldu. Devlet veya birileri desteklemiş olsa site böyle mi olur? Bir domain parasını bile veremeyen devlet mi olur? Belki masraflarını karşılar diye Google reklamları aldım ama üç yılda 10 lira ancak birikti adsense hesabında.

Yoğun çalıştığım için içerik atamıyorum ama site bir arşiv niteliği kazanmış durumda. Hiçbir yerde reklamı yapılmamasına rağmen günlük ortalama 500-750 arası ziyaretçi geliyor. Teşekkürler, esen kalın.

Kırmızı taclu boz atlu

Ağır leşkeri nisbetlü

Yusuf Peygamber sıfatlu

Gaziler deyin şah menem


Hatai'yem al atluyam

Sözü şekerden datluyam

Murtaza Ali zatluyam

Gaziler deyin şah menem

Yorum Gönder

0 Yorumlar