Subscribe Us

header ads

Abd Suriye'yi vurdu, Akp teşekkür etti

ABD, İngiltere ve Fransa ortaklaşa Suriye'yi bombaladı. Suriye'de kimyasal silah kullanıldığını ve bunu da Esad rejiminin yaptığını belirterek bir müdahale gerçekleştirdiler. Amerika'nın özgürlük, demokrasi ve barış götürmek için girdiği hiçbir ülke bir daha gün yüzü göremedi. Aynı gerekçeyle Irak'a da girdiler fakat kimyasal silah da bulunamadı, bir başka şey de. Aynı şekilde Afganistan da kan gölüne çevrildi. Diğer Ortadoğu ülkeleri de aynı şekilde karıştırıldı, iç savaç çıkartıldı ve paramparça edildi. Bundan tek karlı çıkan ise yine Abd oldu elbette. Bölgenin petrolünü, yer altı kaynaklarını, tarihi eserlerini olduğu gibi kendi ülkelerine taşıdılar. Bunlar herkesin bildiği şeyler olduğu için uzatmaya gerek yok.

Aynı Abd, doğrudan müdahale etmediği Suriye'ye taşeron terör örgütleri vasıtasıyla el attı. Binlerce, on binlerce tır silahı, mühimmatı bölgedeki taşeronlarına aktardı. Pkk-pyd-ypg vs.(Ki hepsi aynı zaten. Sadece isimleri değişik. Yönetildikleri yer, babaları aynı kişi.) hala Abd'nin Suriye'deki finansörü ve koruyucusu durumda. Türkiye ise Amerika'yı defalarca kez uyardı pkk'yı beslediği için. Şu anda ise Suriye'yi bizzat bu hale sokan Abd olduğu halde, Suiriye saldırısı için bütün hükümet erkanı teşekkür ediyor.
 Başbakan Binali Yıldırım: "ABD ve koalisyon ortakları bir operasyon düzenledi. Bunu olumlu bir adım olarak görüyoruz ancak kalıcı barış için daha fazlasına ihtiyaç var." dedi
 Dışişleri Bakanlığı: "Rejim tarafından gerçekleştirildiği yönünde güçlü şüphe bulunan Duma saldırısı karşısında tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz." açıklamasını yaptı.
Türkiye'nin Suriye'deki durumu düzeltmek ve bölgede etkin güç olmak için işbirliği yaptığı İran ve Rusya ise saldırıyı kınadı ve bedelinin ödetileceğini açıkladı.
Hükümetin teşekkür ettiği Amerika aynı zamanda bizim El Bab ve Afrin'de kovaladığımız terör örgütü pyd-ypg'nin de koruyuculuğunu yapıyor. Amerika açık açık bize karşı bir terör örgütünü besliyor ve kullanıyor. Aynı Amerika'nın Türkiye'de üsleri var.
Rusya ile aramızı düzeltmek için uğraşıyor, milyarlarca dolarlık nükleer santral yaptırmaya çalışıyoruz, aynı zamanda iki tarafa da yanaşmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin ayakları yere basan, sağlam bir dış politikası yok. Bir gün dost müttefik olan, ertesi gün düşman ilan ediliyor. Gerekçe olarak sürekli "kandırıldık" deniyor. Artık iyice arapsaçına dönen bir hal almaya başladı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar