Subscribe Us

header ads

Selefilerin İşgalindeki Harabati Baba Dergahımıza Gidiyoruz

Makedonya’da bulunan ve uzun zamandır Selefi grupların işgali ve baskısı altında tutulan Harabati Baba Tekkesinde Cem yapacağız.
Kalkandelen’deki (Tetova) 500 yıllık Alevi – Bektaşi tekkesini işgal eden Selefi gruplar Tekkedeki Bektaşi Babalarını kaçırmaya çalışıyorlar. 2004 yılında NATO Helsinki Komitesi’nin, işgalci grubun dergahtan çıkartılması yönünde kararı bulunmasına ragmen Makedonya hükümetinin bu kararı yerine getirmiyor. AKP Hükumeti de İşgalci Selefi gruba açık destek veriyor.
Harabati Baba Tekkesi, 24 bin metrekare alana, arazisinde birçok yapı ve bahçeye sahip. Selefi grubun işgali nedeniyle Bektaşilere ibadetleri için yalnızca 80 metrekarelik bir alan bırakılmış durumda. Selefi grup 2002 yılında kalaşnikoflu militanlarıyla birlikte Dergaha girip işgal etmişti.
21 Mart Cumartesi akşamı Avrupa’dan ve Türkiye’den katılacak bir çok Alevi kurum temsilcisi ile birlikte Harabati Baba Dergahında yapılacak Newroz – Nevruz Cemine katılacağız. Dergahımızı Selefi gruplara teslim etmeyen ve bu konuda bir koç tacize ve kundaklamalara karşı direnen Bektaşi Babalarımıza desteğimizi sunacağız.
Ali Kenanoğlu
Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği
Buraya not düşmeden de edemiyorum. Ali Kenanoğlu’nu günahım kadar sevmiyorum. Her gün televizyonda, gazetede, internet sitelerinde pkk’nın yasal kanadı olan partiye ve onun bölücülük propagandasına alet olup desteklediği için de lanetliyorum. Bu adam bizim içimizden çıkmıştır ama her ağaçtan iyi meyve çıkacak diye bir şey de yok. Yukarıdaki haber ile ilgili olarak da inşallah bütün Alevi dernekleri ile ortak yaparlar bu işi diye temenni ediyorum.