Subscribe Us

header ads

NATO'nun Stratejik Koridoru Kürdistan


Kafkasya ve Hazar üzerinden Hindistan’a uzanılacak. Türkiye, Balkan devletleri gibi parçalanırken, Kürdistan’la Rus güney akım boru hattına darbe indirilecek
Enerjiye el koyma savaşı
UluslararasI enerji yatırımlarında savunma danışmanlığı yapan, Pakistanlı emekli Binbaşı Agha H. Amin, NSNBC İnternational’den Christof Lehmann ile yaptığı söyleşide, ABD’nin NATO üzeriden yürüttüğü planı açıkladı. Amin, “Bölgedeki petrol ve doğal gaz kaynakları kontrol altına alınmak isteniyor” dedi.
Hatlar kesilmek isteniyor
İran’ın, Türkiye ve Suriye ile bağlantısının koparılmasının amaçlandığını vurgulayan Amin, bunun başarılması halinde Doğu Akdeniz üstünden Avrupa’ya petrol ve doğal gaz satılmasının önünün kesileceğini kaydetti. Pakistanlı uzman, Türkiye’nin parçalanarak küçük eyaletlere bölünmesinin de öngörüldüğünü kaydetti.

10 milyar dolarlık proje
Amİn, şunları söyledi: İran’dan gelip Irak ve Suriye’den geçerek Doğu Akdeniz’e ulaşan 10 milyar dolarlık PARS gaz boru hattı projesi iştah kabartıyor. Türkiye’den Hindistan’a açılacak NATO koridorunun bir bölümünde kurulacak Kürdistan, Rus güney akım gaz boru hattının güvenlik dinamiğinde önemli değişikliğe yol açacak.
Büyük oyunu açıkladı
Agha H. Amin, ABD ve İngiltere’nin amacının, kıta Avrupası ve Rusya’nın ulusal ekonomisi ile enerji sektörünün entegrasyonunu sabote etmek olduğunu ileri sürdü ve “Atılan adımlar bu amaçladır” dedi. Amin, NATO’nun stratejik nosyonunun, İsrail’in kuzey sınırlarını Hizbullah, güney sınırlarını ise Hamas’a karşı güvenliğe almak; Rusya’nın Doğu Akdeniz’de, Suriye’nın Tartus limanındaki deniz üssünü ortadan kaldırmak olduğunu kaydetti.
Haritayı hazırlayan Pakistanlı emekli Binbaşı Agha H. Amin, Forman Christian College ve Pakistan Askeri Akademisi mezunu. Düşünce kuruluşu ORBAT ve Alexandrian Defence Group’un üyesi olan Amin, halen güvenlik yönetim danışmanı olarak çalışıyor.
Kürdistan üzerinden “derin” hesaplaşma!
ABD güdümündeki NATO, Türkiye, Suriye, Irak ve İran’dan koparılacak topraklarda kurulacak kukla Kürdistan’la Kafkaslara açılmayı planlıyor
Karadeniz üzerinden Kafkasya ve Hazar Denizi bölgesine ulaşamayan ABD güdümündeki NATO, rotayı karaya çevirdi. ABD; Türkiye, Suriye, Irak ve İran’dan koparılacak topraklarda kurulacak kukla Kürdistan ile Rusya’nın yumuşak karnı Kafkaslara doğrudan erişimi sağlayacak, böylece bölgedeki petrol ve doğal gaz kaynaklarını kontrol altına alacak. Projeyle, İran’ın, Türkiye ve Suriye’ye ulaşması, Doğu Akdeniz üstünden Avrupa’ya petrol ve doğal gaz satmasının önü kesilecek.
Suriye’den sonra Türkiye
Uluslararası enerji yatırımlarında savunma danışmanlığı yapan, “Pakistan Ordusu Tarihi”, “Afganistan’da Taliban Savaşı” gibi çok kitap yazan Pakistanlı emekli Binbaşı Agha H. Amin, NSNBC internaional’den Christof Lehmann ile yaptığı söyleşide ABD ve NATO’nun, Büyük Ortadoğu ve Kuzey Afrika planları konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. BOP için Kürdistan’ın ne anlama geldiğinin analizini yapan Amin, “NATO’nun kurtları Suriye’yi yedikten sonra sıra Türkiye’ye gelecek” dedi.
Amin, ABD silahlı kuvvetleri için araştırma yapan RAND Corporation tarafından geliştirilen Büyük Orta Doğu Projesi planının, Türkiye’nin “balkanizasyonuyla” küçük eyaletlere bölünmesini öngördüğünü de belirterek, “Türkiye’den Hindistan’a NATO koridoru açılması planlandı. Koridorun bir bölümünde kurulacak Kürdistan, Rus güney akım gaz boru hattının güvenlik dinamiğinde önemli değişikliğe yol açacak. Suriye’deki iç savaşın sebeplerinden biri de bu” dedi.
Rusya’yı sabote etmek
Amin, İran’dan gelip Irak ve Suriye’den geçerek Doğu Akdeniz’e ulaşan 10 milyar dolarlık PARS gaz boru hattı projesinin iştah kabarttığını vurgularken, “İran’ın siyasi gücü ele geçirmesinde en önemli faktör, Rusya ile birlikte, Avrupa Birliği’nde önümüzdeki 100, 120 yıl içinde tüketilecek doğal gazın yüzde 40’ını sağlaması yatıyor. ABD ve İngiltere’nin amacı, kıta Avrupası ve Rusya’nın ulusal ekonomisi ile enerji sektörünün entegrasyonunu sabote etmek. Atılan adımlar bu amaçladır” diye konuştu. Agha H. Amin, NATO’nun stratejik nosyonunun, İsrail’in kuzey sınırlarını Hizbullah, güney sınırlarını ise Hamas’a karşı güvenliğe almak; Rusya’nın Doğu Akdeniz’de, Suriye’nın Tartus limanındaki deniz üssünü ortadan kaldırmak olduğunu kaydetti.
İran Pars boru hattı unutuldu
Türkiye ile İran arasında doğal gaz alanında işbirliğini geliştirmeyi ve mevcut projeleri hayata geçirmeyi öngören mutabakat zaptı, Tahran’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile İran Petrol Bakanı Gulam Hüseyin Nozeri tarafından 2008’de imzalanmış, anlaşmadan kısa bir süre sonra Güler görevinden alınmıştı. Proje, bakanlığın internet sitesi e yayınlarında bile anılmamıştı. Wikileaks belgelerinde, ABD’nin, İtalya’nın enerji şirketi Eni’nin İran’ın Güney Pars doğalgaz sahasından Türkiye’ye boru hattı inşası için fizibilite çalışması yapmasına karşı çıktığı ortaya çıkmıştı.
Agha H. Amin kimdir?
Pakistanlı emekli Binbaşı Agha H. Amin, Forman Christian College ve Pakistan Askeri Akademisi mezunu. Düşünce kuruluşu ORBAT ve Alexandrian Defense Group’un üyesi olan Amin, halen güvenlik yönetim danışmanı olarak çalışıyor. Ulusal, bölgesel, enerji güvenlik ve jeo-politik konularda uzman olan Amin, Orta Asya, Afganistan ve Pakistan’daki petrol, gaz ve enerji projelerinde danışmanlık yapıyor.
Kandil canisinden yeni şartlar!
PKK’nın Kandil canisi Murat Karayılan, sınırdışına çekilme için yeni şartlar ileri sürdü. Karayılan, “Birincisi, vatandaşlık tanımının yeniden yapılması. Kapsayıcı olması, değişik kimlik ve kültürleri etnik değil de herkesin içinde kendisini göreceği bir tanımlamaya ihtiyaç var. İkincisi kimliklerin kabulü. Kimliklerin kendisini ifade edeceği koşulların sağlanması. Üçüncüsü, Türkiye ulusunun doğru tanımlanması. Kimlerden oluşuyor bir açılımın yapılması. KCK’lılar tutuklu kaldığı müddetçe çözümden bahsetmek mümkün değil” dedi.
NATO kurtları Suriye’yi yedi, sırada Türkiye var
NATO’nun, İran tarafından Hürmüz boğazının kapatılması ve petrol sevkıyatının durmasıyla meydana gelecek enerji krizini engellemek için Batı’nın stratejik koridor oluşturmak istediğini söyleyen Pakistanlı emekli Binbaşı Agha H. Amin, “Stratejik planın hayata geçirilmesi için atılacak ilk adım, ayrı bir Kürt bölgesi yaratılarak Türkiye’nin bölünmesidir. NATO, bu Kürt bölgesi sayesinde Kafkasya’ya doğrudan erişim sağlayabilecek. Bu durum, Kafkas petrollerini kontrol etmek ve Rusya’ya karşı düşük yoğunluklu çatışmalar için Çeçenlere destek olmayı sağlar. Bağımsız bir Kürt devletinin kurulması için denize çıkış şart. Bu da, Türkiye’nin güney kıyılarından ya da Suriye’nin kuzey sahillerinden sağlanabilir” dedi. Amin, analizinde şu görüşlere yer verdi:
Türkiye garip kurt
“Suriye’de bir askerin ya da bir İslamcı militanın ölmesi, ABD ve NATO’nun çıkarınadır. İslam dünyasında savaşları oturtmanın en önemli stratejik nosyonu, ABD ve Avrupa’nın, Batı medeniyetinin düşmanlarının birbirini yok etmesiyle daha güvenli hale gelmesidir. NATO, kurtlar sofrasıdır. Türkiye ise NATO’nun garip kurdudur. NATO’nun kurtları Suriye’yi yedikten sonra sıra Türkiye’ye gelecek. Türkiye ve özellikle palyaço İslamcı AKP’ye, Suudi Arabistan’dan yüklü miktarda para aktarılıyor. AKP, Türkiye’nin laikliğini sömürürken, diğer taraftan NATO’nun en gözde menkul malı rolünü oynuyor. Hitler, Avrupa’nın kuzuları Çekoslovakya ve Avusturya’yı yerken dünya gözyumdu. Olayın sınırlarına 1939’da gelindi. Bu durum NATO ile kıyaslanabilir. ABD liderliğindeki NATO, 1991’den beri kuzuları yiyor. Önce Sırbistan, ardından Kosova, Afganistan, Irak ve Libya yıkıldı. Suriye’nin dönüm noktası olmasını umuyorum.”
Savaş tehlikesi
Amin, “Krizi çözmek için hangi diplomatik, politik ve ekonomik insiyatifi düşünürsünüz” sorusuna, “Liderler sayesinde büyük bir dünya savaşı ve stratejik anarşiye doğru gidiyoruz. Çünkü politika uygulaması ve tarihin akışını düzenlemesi gereken pilotlar pilot üniformalı, ama yetenekleri yok. Bunlar arasında Obama, Yusuf Rıza Gilani ve Suudi Kralı da var. Bu bizi Saraybosna durumuna götürür. Yani liderlerin olayları kontrol etmesi yerine, olayların liderleri idare etmesi durumu” yanıtını verdi.