Subscribe Us

header ads

Türkmenler Birlik ve Beraberlik Ruhu İçinde Hareket Etmelidir

Mayıs 2003’de Antalya Çekilen Resimde Soldan Sağa Mustafa Bacalan, Kürşat Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Fuat Türkmen, Antalya Türk ocağı Şubesi Başkanı Abdullah Uysal, Adnan Yolcu, Yunus Bayatlı, Ümit Agah, Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın danışmanı Mete Tümerkan, Yavuzcan Bayatlı, Sabahettin Özbek.
13 Ocak Cuma günü saat 22.00’de Kıbrıs Türkü ve bağımsızlık için bir ömür adayan efsane lider Rauf Denktaş’ın ölümü büyük üzüntü yarattı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş vefat haberiyle Türk dünyası yasa boğuldu, Rauf Denktaş için sadece Kıbrıs’takilerin değil tüm Türklerin kaybıdır. Türk Dünyasının yetiştirdiği en kıymetli liderlerden biri olan Denktaş, yiğit, yürekli, inandığı davaya sadakatle bağlı bir devlet ve siyaset adamıydı, ömrünün her aşamasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası toplumda eşit ve onurlu bir seviyeye gelmesi için örnek alınması gereken bir çaba gösterdi, Kıbrıslı Türklerin varoluş haklarının vazgeçilmez egemenlik hukukunun yılmaz ve tavizsiz bir savunucusu olmuştu. Rauf Denktaş’ın naaşı, 17 Ocak Salı günü Lefkoşa’daki Selimiye Camisi’nde kılındı cenaze namazının ardından, Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Anıtı’nın da bulunduğu Lefkoşa’daki Cumhuriyet Parkı’na defnedildi. Tarih, O’nu kahramanlar listesinde yazacaktır.
Rauf Denktaş, Irak Türklerine sevgi duyan bir insandı. Irak Türkmenlerinin davasının da her zaman manevi destekçisi ve yardımcısı olan Denktaş, bütün Türk Dünyasının mücadelesine ilgi duyan bir vizyona sahipti. Irak Türklerinin çektikleri çile, haksızlık ve mücadelelerini değişik zamanlarda dile getirmiş bir liderdi.
11 Mayıs 2003 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkanı Rauf Denktaş, Türk Ocağı Antalya Şubesi tarafından düzenlenen ”Kıbrıs Meselemiz” konulu konferansa katılmak üzere Antalya’ya geldi. konferans Antalya’daki Sabancı Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlendi. Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği adına Rauf Denktaş’tan randevu talebinde bulunduk, randevuyu Türkmenler için Türk Ocağı Antalya Şubesi Başkanı Abdullah Uysal aldı. Sayın Denktaş yoğun programına rağmen bizleri kaldığı Sheraton Otel’de kabul etti. Kısa bir beklemeden sonra Rauf Denktaş geldi, her zamanki gülümsemesi ve cana yakın haliyle bizleri karşıladı. Üzerinde siyah takım elbise ve bordu kravatı vardı. Bir iki dakika süren resmiyet havası anında yok oldu. Biraz yorgun gözüküyordu. Gerek iç gerekse de dış siyaset sahnesinde sıkıntılı ve yoğun bir gündem içerisinde bizi kabul etmişti.
Söz alarak sohbete şöyle başlandı, Sayın Başkan’ım “ Irak işgal edildi, Türkmenlerin yoğun yaşadığı Kerkük ve Musul işgal altında ve Türkmenler bugün zor şartlar altında. Türkmenlere ne yapmalarını tavsiye edersiniz ?” Kendisi dedi ki; “Türkmen meselesini Türkiye’nin meselesi yapmaya çalışın, Türkiye’nin devlet politikası haline gelmesini sağlayın. Gücünüzü birleştirirseniz, birlik ve beraberlik ruhu içinde hareket ederseniz, tabiatıyla daha güçlü bir duruma geleceksiniz. kimliğinizi koruyun. İnsan hakları kuruluşları ile iyi ilişkiler kurun ve bıkmadan usanmadan sorunlarınızı rapor halinde bu kuruluşlara bildirin. Türkmenler uğradıkları haksızlıkları dünyaya duyurmak ve gündemde tutmak için en etkili silah ise yürüyüş, direniş, boykot ve gösteri gibi eylemlerdir. Sizleri engelleyecekler, ama sizler yılmayacaksınız. Irak’ın yeniden yapılanmasında Türkmenlerin aktif rol üstlenmeleri önemlidir.” dedi. Bunlar Rauf Denktaş’la yaptığımız görüşmeden bazı notlar sizlerle paylaşmak istedik. Denktaş, çok meraklı bir fotoğrafçı özelliği ile de bilinmekte, bir an olsun fotoğraf makinesini yanından ayırmazdı. Önce Yanında taşıdığı fotoğraf makinesiyle hatıra fotoğrafı çekildi . Sonra sayın Denktaş’ı aramıza alarak toplu fotoğraf çekildi.
Kederli ailesinin, halkımızın, Türk dünyasının başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Mekan-ı cennet olsun. Dünya Rauf Denktaş’ı hep saygıyla anacaktır ve unutmayacaktır.
Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı
Kürşat Çavuşoğlu

Yorum Gönder

0 Yorumlar