Subscribe Us

header ads

Bayram Törenleri Güncellenecekmiş…

Bayram törenleri ‘güncellenecek’
19 Mayıs Bayramı tartışmasına Çankaya Köşkü de katıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhuriyet Bayramı geniş kitlelerin katılımıyla kutlanacak denildi. 23 Nisan çocukların, 19 Mayıs gençlerin, 30 Ağustos ise askerlerin katılımıyla sınırlı tutulacak
Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine getirilen kısıtlamanın neden olduğu tartışmaya, Çankaya Köşkü de katıldı. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Cumhuriyet Bayramı geniş kitlelerin katılımıyla kutlanırken; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri çocukların, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri gençlerin, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri ise askerlerin katılımıyla sınırlı tutulacak. Köşk; üç milli bayramın kaldırılmasının söz konusu olmadığını belirtti.
Gül talimat verdi
Cumhurbaşkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatları doğrultusunda, 11 Ocak 2012 Çarşamba günü Çankaya Köşkü’nde, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen’in başkanlığında; Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililerin katılımıyla bir toplantı yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“Toplantıyla ilgili olarak basın-yayın organlarında yapılan yorumlar üzerine, bazı hususların kamuoyuyla paylaşılmasında yarar görülmüştür. Bilindiği gibi, milli bayramlar, ihdas edilmeleriyle birlikte, çeşitli dönemlerde zaman zaman isim ve içerik olarak yeniden değerlendirilmiş ve günün şartlarına uygun hale getirilmiştir. Milli Bayramların kutlama esaslarının yeni bir bakış açısıyla gözden geçirilerek güncellenmesi ve çağdaş normlara uygun bir yapıya kavuşturulması amacıyla düzenlenen söz konusu toplantıda; karşılıklı görüş teatisinde bulunulduktan sonra, ilki 1 Şubat ve ikincisi 14 Mart tarihlerinde düzenlenecek toplantılarda, alınan kararların olgunlaştırılması yönünde mutabık kalınmıştır.
Belirlenen kitle kutlayacak
Bu toplantılarla amaçlanan temel husus, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı; 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin daha çok ithaf edilen kitlelerce, buna karşılık 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı‘nın ise, daha geniş kitlelerin katılımıyla, bugünkünden daha kapsamlı ve görkemli törenlerle kutlanmasıdır.
Güncelleme deyince eminim ki hepimizin aklına, iktidarın son yaptığı zamları güncelleme adı altında itelemesi geldi. Hemen bütün tüketim mallarında paşalar gibi zamları döşediler. Vatandaş tepki gösterince bu zamlar için “yok efendim zam değil onlar güncelleme” dediler. Vatandaş da “ha tamam o zaman zam yapmamışlar güncellemeymiş” diye yedi bunu.
İkinci güncelleme vakasını duyunca bu kafa yapısı da asıl niyetini belli etmiş oldu. Demek ki bundan sonra bize itekleyecekleri her şeyi güncelleme adı altında giydirecekler. Milletin hangi bayramı kutlayıp kutlamayacağına dahi karışır oldular. Bundan sonra Ramazan ayında oruç tutmayanlar, Kurban bayramında kurban kesmeyenler, yılbaşını kutlamayanlar bu bayram ve tatil haklarından yararlanamayacaktır diye bir güncellemeyi de bekliyorum şahsen.
Yakın bir gelecekte yin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırlarını da güncelleyip içinden bir parçayı kürtlere verebilirler. Hemen öyle ayaklanmayalım, bölünmüyoruz sadece güncelleme yapılıyor.
On yılda milletin beynini iyice uyuşturdular, tepki veremez, kaderci bir kıvama getirdiler. İktidarın yaptığı her şey Türklüğün ve Türk Cumhuriyetinin aleyhine iken ne hikmetse destekçileri azalmak yerine her gün biraz daha arttı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar