Subscribe Us

header ads

Maganda kurşunu değil terör eylemi

Kütahya'daki bir sünnet düğününde pompalı tüfekle havaya ateş açan 18 yaşındaki gence, başka bir tüfekten çıkan saçmalar isabet etti. Talihsiz genç hayatını kaybetti, gözaltına alınan zanlı ise çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.Öte yandan olay anı düğüne katılan vatandaşlardan birinin cep telefonu kamerasınca görüntülendi. Görüntülerde elindeki tüfekle havaya ateş açan Sefa Elçi'nin, yanındaki kişinin tüfeğinden çıkan saçmaların hedefi olduğu görülüyor. HABER
 Düğünlerde, eğlencelerde, futbol maçı galibiyeti kutlamalarında, partisi seçim kazandığı zaman veya herhangi bir durumda kalabalık içinde, sokakta, caddede havaya ateş etmek kabahat değil adam öldürmeye teşebbüstür.
Her yıl yüzlerce kişi maganda denilen teröristler yüzünden hayatını kaybediyor.
Genelde de katiller bulunamıyor, cinayetler faili meçhul kalıyor. Çünkü ülkemizde ruhsatsız silah edinmek çok kolay. Facebook'ta, YouTube'da 250-300 liraya borudan bozma pompalı silah satılıyor. Denetleyen yok, araştıran yok, peşine düşen yok. Tam aksine yasal silah edinmek de çok zor. Bir sürü belge isteniyor.
Eğitim seviyesi düşük, kültür düzeyi düşük, insanlıktan nasibini almamış yaratıklar da en ufak bir neşe veya öfke anında silahını kapıp ya pencereye, ya sokağa koşuyor.
Yakalanan katiller için öyle caydırıcı cezalar da verilmiyor. Üç beş seneye çıkıp tekrar hayatlarına devam ediyorlar. Olan ise bu haberdeki 18 yaşında genç gibilerine ve ailelerine oluyor. Ölen genç kendisi de havaya ateş ediyor, o da suçlu elbette. Ama asık suç böyle bir çağ dışı uygulamayı gelenek görenek diye devam ettirenlerdir.
Amerika'da veya Avrupa ülkelerinde bireysel silahlanmanın bizden çok daha yüksek olduğu doğrudur fakat onlarda yılda birkaç liseli manyağın okul basması dışında kimse düğünde eğlencede havaya ateş edip başkalarının can güvenliğini tehlikeye atmıyor.
"Bizde gelenektir, kültürümüzde var." diyor. Yok kardeşim bizim kültürümüzde öyle bir şey. Düğününde damadı gelini vurmanın, oyun alanını daha iyi görebilmek için ağaca çıkmış çocuğu vurmanın bizim kültürümüzde yeri yok. Sen kendi hayvanlığını, medeniyetsizliğini bütün bir milletin üzerine atarak yükünü hafifletmeye çalışıyorsun sadece.
Eğer ateş edeceksen bunun için yapılmış özel alanlar, poligonlar var. Hadi onu bulamadın, kimsenin olmadığı bir alanda ortam güvenliğini sağlayıp dilediğin kadar ateş et, alıştırma yap. Düğünde silah atmak sığırlıktan başka bir şey değil.

Yorum Gönder

0 Yorumlar